Logo mooilaarbeek.nl
Archieffoto   | Fotonummer: 1bd4d7
Archieffoto (Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk))
Natuur

Gezondheidsrace 3.0: Kom in beweging door zwerfvuil te verzamelen

Laarbeek – Wat is er mooier dan ons groene Laarbeek nog schoner te maken? Op 24 maart gaan leden van RKVV Eli, ATTC '77, Zonnebloem afdeling Mariahout en harmonie St. Caecilia deze uitdaging aan.

Vanuit vijf punten in Laarbeek vertrekken
Enthousiasme genoeg bij de vier teams die deze gezamenlijke opdracht organiseren. "Laarbeek is de groenste", lacht Ria van de Elsen van St. Caecilia, "maar moet ook de schoonste worden." De vier teams zijn bij deze opdracht 'tot elkaar veroordeeld'. Natuurlijk hebben de vier deelnemers, zoals ook de andere drie, hun eigen activiteiten om Laarbeek te laten bewegen. Eli is druk bezig met 'Walking Football', ATTC '77 organiseert 'Sportief door Aarle', in Mariahout gaan ze happen en stappen en de harmonie gaat dauwtrappen. Voor de gezamenlijke opdracht hebben ze een gezellige brainstormavond achter de rug, waar Diny van den Eventuin met het geweldige idee kwam om een beweegactiviteit te combineren met het opruimen van zwerfvuil. Op 24 maart om 10.15 uur zullen op vijf startpunten vijf begeleiders in hesjes klaarstaan. Vanaf het Heuvelplein en het Piet van Thielplein in Beek en Donk, evenals vanaf de kantine van ATTC'77 in Aarle-Rixtel, de kiosk in Lieshout en het kerkplein van Mariahout, zullen vijf groepen mensen vertrekken. Ze lopen allemaal naar molen de Vogelenzang en iedereen is welkom om mee te lopen. De groepen worden elk vergezeld van een auto met aanhanger voor het opgehaalde zwerfvuil. Bij de molen zal rond 13.00 uur harmonie St. Caecilia de schoonmakers van harte verwelkomen, waarna het herenigde gezelschap het zwerfvuil naar een vuilniswagen bij Eli brengt. Bij Eli zullen alle deelnemers in de watten gelegd worden.

Alle lagen en leeftijden van de Laarbeekse bevolking
"Alle leeftijden kunnen aan deze activiteit deelnemen", vertelt Frederieke van de Poel van ATTC '77. "Binnen onze vereniging zijn de leden tussen de twintig en de vijfentachtig." Henrie Bouwmans heeft een aantal leden van de Mariahoutse Zonnebloem in de catering gezet. "Onze mensen zorgen voor een lekkere pannenkoek en er is natuurlijk wat te drinken." De organisatoren zijn benieuwd of er veel mensen zullen aanhaken. Vooral het bewust worden dat er zoveel rommel in de natuur ligt vinden de organisatoren een belangrijk punt. "Het is best spannend of we veel mensen op de been krijgen", aldus Henrie. "Hoe mooi is het om ook de jongste bewoners van Laarbeek te laten zien hoe schoon onze gemeente kan zijn." Misschien dat de vijf wethouders meelopen, maar het einddoel is duidelijk. Een schoon en groen Laarbeek realiseren, samen met zoveel mogelijk inwoners uit de gemeente.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>