Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 844755
Foto: MartinPrick
Algemeen

50-jarig huwelijksfeest Jan en Francien van der Aa

Lieshout - Op 19 maart 1969 trouwden Jan van der Aa (75) en Francien Gilsing (73). Een rekensommetje leert, dat het bruidspaar dus hun 50-jarig huwelijksfeest viert.

't Slotje
Het echtpaar heeft altijd in Lieshout gewoond. Hoewel Jan van oorsprong uit Beek en Donk komt, zou hij niet meer uit Lieshout weg willen. In zijn tijd in Beek en Donk neemt Sparta'25 een belangrijke plaats in, in het leven van de jonge Jan. Hij beleeft het kampioensfeest van Sparta als zij in 1972 amateurkampioen worden en komt bij de sporadische bezoeken aan de Sparta kantine nog steeds mensen uit die tijd tegen. "Pedro Kuijpers en Jan van Schijndel bijvoorbeeld". Jan is lang postbode in Beek en Donk. Hij kent de directeur van het postkantoor Bert Brouwers als zijn werkgever natuurlijk goed. In die tijd reist de beroemde sportverslaggever Herman Kuiphof voor het verslag van de kampioenswedstrijd naar Beek en Donk. Het vinden van een plaats voor zijn auto is in de overvolle Koppelstraat een groot probleem, maar het is voor Jan een kleine moeite om een parkeerplaats te regelen op de oprit van Bert Brouwers. Over de geboorteplaats van Jan is nog iets bijzonders te vertellen. Zijn wieg stond namelijk in boerderij 't Slotje, 'wereldberoemd' in Beek en Donk. De oude boerderij aan de Koppelstraat was zo bekend dat de wijk die later op deze plaats ontstond nog steeds 't Slotje' heet.

Leest het complete artikel in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 21 maart.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>