Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Tentoonstelling bij Heemkundekring Lieshout: 300 jaar Brouwerij Bavaria

  | Fotonummer: 5ae697
Foto:

Lieshout - In 2019 is het 300 jaar geleden dat de Brouwerij van Bavaria is opgericht. Bavaria viert dit voor familie, vrienden, klanten, medewerkers en buren. De Heemkundekring viert dit op geheel eigen wijze met een tentoonstelling in het Heemhuis en met foto's in het Dorpshuis.

Deze tentoonstelling in het Heemhuis aan de Dorpsstraat 13 in Lieshout wordt geopend op zaterdag 30 maart om 10.00 uur door een lid van de familie Swinkels.

Op deze tentoonstelling is een deel van de enorme Bavaria-collectie te zien van Mari Berkvens, aangevuld met eigen archiefstukken van Heemkundekring 't Hof van Liessent. Eveneens wordt tijdens de opening het eerste exemplaar van een bijzonder boekje aangeboden aan de Swinkels nazaat. Door de schrijfgroep van Seniorenvereniging/KBO Lieshout is een boekje samengesteld met interviews met mensen die bij Bavaria werken of gewerkt hebben, of daar op een of andere manier mee te maken hebben of gehad hebben. Er kwamen allerlei leuke anekdotes en hilarische verhalen voor de dag. Het boekje heeft als titel: 'Over Bavaria gesproken…', is rijk geïllustreerd en bevat 100 pagina's. Voor een klein prijsje van €5,00 is dit boekje te koop tijdens de openingstijden van de tentoonstelling.

Deze openingstijden zijn: Zaterdag en zondag 30 en 31 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Op de doordeweekse dagen maandag 1 april tot en met vrijdag 5 april is de tentoonstelling geopend van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur. Het daaropvolgende weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april is de tentoonstelling geopend van 10.00 tot 17.00 uur. U bent allen van harte welkom. De toegang is gratis. In het Dorpshuis zijn de foto's te bezichtigen tijdens de openingsuren.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>