Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Armoede bij kinderen? Ontdek wat u kunt doen

Laarbeek - Een op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Gemeenten zonder armoedegezinnen zijn er helaas niet. Ook niet in Laarbeek. Stichting Leergeld wil dat alle kinderen mee kunnen doen. Het is echter niet eenvoudig om armoede bij kinderen te ontdekken. Dit omdat zij zich vaak onder de radar bevinden. Om daar verbetering in te brengen organiseert de Stichting Leergeld zowel in Aarle-Rixtel als in Beek en Donk informatieavonden.

Onder andere buurt- en sportverenigingen hebben daar kort geleden al een vooraankondiging over gehad. Bestuurders, en leiders van buurtverenigingen en verenigingen met jeugdleden worden tijdens die avonden geïnformeerd over hoe 'stille' armoede kan worden herkend. Daarnaast wordt informatie verstrekt over de wijze waarop de Stichting Leergeld kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kan ondersteunen zodat zij niet langs de zijlijn hoeven te staan.

De bijeenkomst in Aarle-Rixtel vindt plaats bij de Dreef op dinsdag 2 april van 19.30 tot 21.00 uur. Op woensdag 3 april kunnen belangstellenden van 19.30 tot 21.00 uur in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk terecht.

Hebt u of uw vereniging onverhoopt geen aankondiging gezien maar voelt u zich op de een of andere manier betrokken en wilt u graag voor één van de informatie avonden worden uitgenodigd laat het dan uiterlijk 22 maart via het mailadres van de Stichting leergeld weten: contact@gemert-bakel.leergeld.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>