Onmachtig ELI kan niet scoren

Lieshout - Op een goed bespeelbaar veld heeft ELI een terechte 0-2 nederlaag geleden tegen MVC. De blauwwitten waren ook tegen de ploeg uit De Mortel niet in staat om een doelpunt te maken. ELI heeft nu in alle 5 competitiewedstrijden van 2019 het vijandelijk doel niet weten te vinden.

De thuisclub werd op alle fronten door de hardwerkende bezoekers, die degradatie willen voorkomen, afgetroefd. ELI was niet in staat om een goedlopende aanval op te zetten, de duels werden verloren en elke tweede bal was voor MVC. Het was aan het goede optreden van doelman Beau Bastiaans te danken, dat ELI niet op 0-1 of 0-2 achterstand werd gezet in de 1e helft. Met enkele fraaie reddingen wist hij zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Kort voor rust kwamen de blauwwitten wat meer in het spel en kwam de voetbalwet, dat als je zelf de kansen niet weet te benutten de tegenstander wel scoort, bijna uit. In de blessuretijd van de 1e helft kwamen Roel Donkers en Niels den Bol beiden een teenlengte te kort om bij de eerste goedlopende ELI-aanval de voorzet van Bart Verkuijlen te verzilveren.

Ook na rust was MVC de betere ploeg, maar de ELI-defensie had nu wat meer vat op het spel van de bezoekers. Zelf kwam de thuisclub nog altijd niet tot goed veldspel. Het duurde tot de 75e minuut voordat het de eerste hoekschop kreeg en inzetten van Frank van Berlo en Aaron Hurkx voor enig gevaar voor het MVC-doel zorgden. Het duel leek dan ook in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. In de 80e minuut kreeg MVC een vrije trap. Verheijen zag zijn half als voorzet en half als schot bedoelde bal bij de 2e paal in het ELI-doel belanden, 0-1. De thuisclub trachtte nog wel om een doelpunt te maken, maar veel gevaar leverde dat niet op. In blessuretijd werd het bij een snelle counter ook nog 0-2 door Van Mierlo. Door deze overwinning krijgt MVC de staartploegen ASV'33 en RKGSV weer in het vizier en kan het nog een spannend competitieslot worden.

Zondag staat voor ELI opnieuw een zware klus te wachten als het op bezoek gaat bij de soevereine koploper Bavos.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Harm Hazenveld, Lex Hollanders , Bas Hollanders, Bart Verkuijlen (Aaron Hurkx), Frank van Berlo, Niels den Bol, Willem Slegers, Ruben van Hoof, Geert Minten (Stijn Donkers) en Bram Donkers (Roel Donkers).