Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Vertraagde start fietsseizoen ADW

Aarle-Rixtel - Vanwege de overvloedige regenval en de stormmachtige wind, is de start van het Aan de Wielen wegseizoen 2019, nagenoeg geheel in het water gevallen. Na het ingaan van de lente hopen de renners weer vele kilometers te mogen maken onder betere omstandigheden.

Het programma voor 2019 ziet er in grote trekken zo uit; Elke zondagmorgen rijden ze twee tochten, een lange en een korte versie die afgelegd worden met verschillende snelheden. Zodat de groepen ongeveer gelijktijdig het pauzepunt bereiken. Op woensdagmiddag start tot eind maart een groep die de naam 'Futteranen' heeft meegekregen en na het ingaan van de zomertijd komt daar nog een andere groep bij die in een iets rustiger tempo fietst.

Vanaf begin april beginnen ze op dinsdag en donderdag met wekelijkse fietsavonden. Op de dinsdag is die speciaal voor recreatiefietsers, waarbij ook mensen met een e-bike welkom zijn. De snelheid ligt daar tussen de 18 en de 20 km. per uur en de afstand bedraagt 30 km. Bij al deze ritten wordt vertrokken vanaf het kerkplein in Aarle-Rixtel.

Verder staat er nog op het programma, het Eifelweekend, een dagje Happen en Trappen en een Recreantenweekend. Meer informatie is te vinden op de ADW-site.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>