Logo mooilaarbeek.nl
Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders   | Fotonummer: 4f6a6a
Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders (Foto: Kees Martens)
Muziek

'Nawdèwir' in het Ontmoetingscentrum

Laarbeek - Ze scoorden recent een enthousiast publiek in Helmond en Nuenen, net als eerder o.a. in Lieshout. Donderdag 28 maart vanaf 20.15 uur zorgt het trio Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders voor een avondje verrassend Brabants theater in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk.

De 'jonge senioren' uit Asten en Someren presenteren er hun nieuwe programma Nawdèwir. Centraal thema: 't tragikomische gedoe rond het ouder worden.

Waarin verschilt Nawdèwir van jullie vorige programma Vruger waar alles bitter?
Hans van Gorp: "'Vruger' was vooral een terugblik van de generatie van '68 op de voorbije jeugd. Ons huidige programma is veel breder. Het palet geeft meer kleuren te zien dan alleen herinnering; het is tegelijk actueel én toekomstgericht."

Waarom zou het Laarbeeks publiek per se naar jullie voorstelling moeten komen?
Piet Snijders: "Dat moet niet, maar wij stellen ook mensen uit Laarbeek graag in de gelegenheid om zichzelf en anderen te trakteren op een gezellig avondje uit, waarop ze na afloop met volle tevredenheid kunnen terugkijken."

Jullie hanteren de ondertitel Brabants Literair Entertainment. Dat is een hele mondvol.
Toon Maas: "Klopt, maar dat is nodig om duidelijk te zijn. We hebben al ervaren dat - nu we van een zekere leeftijd zijn en ons in dialect uitdrukken - mensen automatisch denken dat we, gekleed in een blauwe kiel met een rode zakdoek liedjes zingen uit 'de Jaren Stillekens'. En dat is bij ons beslist niet het geval."

Wat drijft jullie om tussen je 60e en 65e nog op het theaterpodium te klimmen?
Hans: "Hetzelfde wat me dreef toen ik 18 was. Je wilt laten horen wat je maakt en wat je bezighoudt. Het voelt goed om mensen op een theatrale manier mee te nemen in jouw gedachtewereld."

Hoe voelt het om in deze combinatie op het theaterpodium te staan?
Piet: "Heel verrijkend, al is dat tot op heden voornamelijk in overdrachtelijke zin in overeenstemming met de feiten."

Is jullie programma naar je eigen gevoel lichtvoetig of eerder zwaar?
Hans: "Een lichtvoetig programma dat zware onderwerpen niet schuwt maar ze ook niet dramatiseert."

Wat hoop je van de aanstaande voorstelling in het Ontmoetingscentrum in Laarbeek?
Toon: "Dat we er, net als elders, een leuk publiek aantreffen."

Nawdèwir, Brabants literair entertainment van Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders. Donderdag 28 maart, 20.15 uur in het Ontmoetingscentrum, Otterweg 29, Beek en Donk. Kaarten via www.hansvangorp.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>