Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 485ed2
Foto:
Evenementen

Basisschoolleerlingen spelen Romeo en Julia

Mariahout – In het buurthuis van Mariahout wordt zaterdagavond 6 en zondagmiddag 7 april het meest beroemde liefdesverhaal ooit geschreven opgevoerd. Een groep jonge kinderen die afgelopen maanden bij toneelvereniging Mariahout de toneelcursus heeft gevolgd laat zien wat ze geleerd hebben. Tevens is in de foyer van het buurthuis een tentoonstelling van jonge cursisten ingericht met als thema 'Sprookjes'.

Inspirerend liefdesverhaal
Durf jij een liefdesscène te spelen? Kun jij op het toneel boos, verliefd of verdrietig zijn? Regisseur, schrijfster en cursusleidster Eva Stam heeft afgelopen maanden weer het beste uit haar leerlingen gehaald om dit prachtige verhaal op de planken te zetten. Het eerste script werd al in 1595 geschreven door de beroemde Engelse schrijver William Shakespeare en was voor veel latere regisseurs een bron van inspiratie. Wist je dat 'The West Side story' en 'The Titanic' op dit verhaal geïnspireerd zijn. Een liefde tussen twee jonge mensen uit twee verschillende werelden. In Mariahout kunnen de kinderen dat ook. Vorig jaar werd dit al bewezen door een bijzondere voorstelling van 'De Titanic'.

Sprookjes
Allerlei teken- en schildertechnieken kwamen afgelopen jaar aan bod tijdens de creatieve lessen van Helmie Segboer. De kleurrijke werken, dit jaar met het thema 'Sprookjes' staan weer in het Buurthuis te pronken zodat papa's, mama's, opa's, oma's, broertjes, zusjes en iedereen die het leuk kan komen kijken. De kans is groot dat je in veel kunstwerken verschillende sprookjesfiguren kunt ontdekken.

Benieuwd naar de kunsten van jonge talenten? Op zaterdag 6 april om 18.30 uur en zondag 7 april om 14.30 uur wordt Romeo en Julia in het Buurthuis Mariahout, Bernadettestraat 45 opgevoerd. U bent van harte welkom om deze voorstelling bij te wonen. De entree is €1,50. De tentoonstelling kunt u gratis bezoeken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>