Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: fe9e37
Foto:
Algemeen

NL-Doet op schietaccomodatie 't Wipke

Beek en Donk - In heel Nederland waren vrijdag 15 en zaterdag 16 maart duizenden vrijwilligers in de weer met het opknappen van allerlei klussen. Zo ook op de Schietaccommodatie 't Wipke aan de Zwinkelweg. Daar moest onder andere een kabel aangelegd worden voor de buitenverlichting, het gebouw moest grondig schoon gemaakt worden en ook in de tuin moest het nodige werk verzet worden. De lange hete zomer van 2018 had er zijn sporen nagelaten en ook de buxusmot had er nogal wat schade aangericht.

Op de kletsnatte zaterdagmorgen waren de vrijwilligers van het Sint Leonardusgilde van de Donk en het Beekse Sint Antoniusgilde al vroeg paraat met stofzuiger, dweilen en poetsdoeken om te zorgen dat de keuken en de schuilruimte er weer fris uitzagen en de ramen weer goed doorzichtig. En toen het buiten wat opgedroogd was, konden schoffels en ander tuingereedschap voor de dag gehaald worden om het terrein zelf op te knappen. Ondertussen was ook de activiteitencommissie van de Beekse Schut aan het werk gegaan om te zorgen dat de vrijwilligers geen honger en dorst hoefden te lijden. Met belegde broodjes, koffie, tomatensoep, eieren, fruit, noem maar op. Met zo'n verzorging is vrijwilligerswerk een feest. En het is op deze manier kei gezellig en ook nog eens heel goed voor de onderlinge verhoudingen.

Om half vier 's middags zat het karwei erop. De Stichting Schietaccommodatie Beek en Donkse Gilden, beheerder van de schietaccommodatie kan terug zien op een zeer gestaagd NL-Doet 2019. Met dank aan de Beek en Donkse bedrijven Toonen Elektro en Engels Sloop- en Grondwerken, voor hun hulp, aan NL-Doet en natuurlijk ook aan alle vrijwilligers.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>