Logo mooilaarbeek.nl
Muziek

Jeugd muziekweekend Harmonie O&U

Beek en Donk - Het weekend van 6 en 7 april staat vol van jeugd en muziek. In het kader van het 50-jarig jubileum van het Jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning worden in Muziekcentrum Het Anker 2 dagen lang allerlei activiteiten georganiseerd. Je kunt zelf meedoen of komen luisteren!

Heb je altijd al eens willen rappen, of net als Tiësto je een echte DJ willen voelen? Dat kan op zaterdag 6 april! Dan worden er namelijk workshops georganiseerd (10.00-13.00 uur) voor jongeren (8-18 jaar) leer je onder professionele begeleiding de kneepjes van het rappen en DJ-en. Ga je liever voor een instrument, geen probleem, een uurtje slagwerken kan ook.

Op zaterdagmiddag (12.00-16.00 uur) bestaat er voor verenigingen (dans, muziek, theater en zang) de mogelijkheid zich te presenteren middels uitvoeringen of informatiekraampjes. Dit is een mogelijkheid om jezelf te laten zien en wellicht nieuwe jeugd te werven, dus meld je aan via onderstaand e-mailadres.

Op zaterdagavond (19.30 uur) is er een thema-avond over muziek en de ontwikkeling van het kinderbrein. Anna Eva en Pieter Prick laten ons zien hoe belangrijk het maken van muziek is voor de ontwikkeling van het kind. Kunnen kinderen beter leren en worden ze sociaal vaardiger door het bespelen van een instrument? En wat doet zingen en muziek maken met de rest van je leven? Een avond dat voornamelijk voor volwassenen is georganiseerd.

Op zondag (10.00-13.00 uur) presenteren de Beek en Donkse basisscholen hun scholenproject. Een muziekuitvoering dat in samenwerking met de Stichting Muziekopleiding geoefend is. Zondagmiddag (14.00-17.00 uur) is het podium beschikbaar voor iedereen die wil zingen, dansen, muziek maken of een theaterstuk wil voordragen. Alleen uitvoerend of in een groep, iedereen is welkom.

Wil je meedoen aan de workshops of het open podium? Stuur dan een bericht naar 50jaarjeugdorkest@oenu.nl. O&U stuurt je dan een inschrijfformulier toe.

Juist voor muziek geldt altijd, hoe meer kinderen meedoen, hoe leuker het wordt. Dus kom luisteren, kijken en meedoen in ons Jeugd Muziekweekend op 6 en 7 april in Muziekcentrum Het Anker!

Wilt u een voorproefje? Dat kan! Op 30 maart geeft de slagwerkgroep van O&U een concert waarin zij een deel van hun concoursprogramma (wat plaatsvindt in november) laten horen. Samen met de slagwerkgroep Deurne wordt een bijzonder uitwisselingsconcert gegeven. De stukken die worden gespeeld vertellen namelijk een uniek verhaal, waarbij de samenwerking tussen jeugd en ervaring nieuwe vormen krijgt. Kom dus kijken op 30 maart om 20.00 uur in het Anker en laat je o.a. inspireren om mee te doen aan de workshop met slagwerk op 6 april!

Voor meer info: check hun website www.oenu.nl en social media.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>