Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 1cc116
Foto:
Algemeen

Breder onderzoek naar herbestemming Het Anker

Beek en Donk - Er lag een principeverzoek van supermarkt Jan Linders om de mogelijkheden te onderzoeken of de super zou kunnen gaan verhuizen naar Muziekcentrum Het Anker, zodra Harmonie O en U de deur daar definitief achter zich dicht zou trekken.

Het college van B en W wilde hiervoor 15.000 euro uittrekken, maar de Laarbeekse gemeenteraad heeft daar een stokje voorgestoken. In plaats van de mogelijke verhuizing van Jan Linders te onderzoeken, wordt er nu een breder onderzoek ingesteld naar wat de mogelijkheden zijn op de vrijkomende plek van Het Anker. Gedacht wordt daarbij ook zeker aan woningbouw.

Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering bleek dat de wens voor een breder onderzoek alom aanwezig is. De Werkgroep toonde zich een ferme tegenstander van de verhuizing van de Jan Linders naar die plek. Die partij is duidelijk wat er moet komen: woningen. "Instemmen met dit verzoek geeft een verkeerd signaal af", stelde Jos Gruijters. "Andere gebruiksmogelijkheden worden niet onderzocht, terwijl er nog geen eens definitieve afspraken zijn voor de verhuizing van O en U."

Fractievoorzitter Marcel van der Heijden van het CDA vond het in tegenstelling van De Werkgroep niet raar dat de gemeente de kosten van het onderzoek op zich neemt. "De grond is eigendom van de gemeente. Als de eigenaar een nieuwe bestemming zoekt, draait die ook op voor de kosten. Maar wat dan de juiste bestemming is, dat is dan de vraag."

Wethouder Tonny Meulensteen had begrip voor de argumenten van de raad. Hij stelde dat de mogelijke verhuizing van Jan Linders nog een verre van gelopen race is. De wethouder gaf aan dat hij een breder onderzoek gaat instellen voor de herbestemming van de plek van Het Muziekcentrum. "Voor de zomer hoop ik dat daar meer duidelijkheid over is."

PNL hoopt wel dat de vertraging geen nadelige gevolgen heeft. Ton van de Wijdeven: "We hebben nu een eenmalige kans om de Jan Linders te verhuizen en van het Heuvelplein een beleefplein te maken. Ik hoop niet dat we nu die kans gaan missen." Wethouder Meulensteen deelde de zorgen van PNL. "Ik kan niet in het hoofd van Jan Linders kijken. We hebben nooit toezeggingen gedaan over de verhuizing. Ik hoop dat we in staat zijn om het onderzoek snel te doen zodat er geen schade wordt opgelopen."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>