Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 8e125d
Politiek

CDA en Water Natuurlijk wisselen stuivertje

Laarbeek/Landelijk - De waterschapsverkiezingen vonden woensdag 20 maart plaats. Een dag later heeft dijkgraaf Lambert Verheijen van waterschap Aa en Maas de voorlopige verkiezingsuitslag bekend gemaakt. De definitieve uitslag volgt maandag 25 maart.

Voorlopige uitslag
Water Natuurlijk 7 zetels
CDA 5 zetels
VVD 3 zetels
PvdA 2 zetels
AWP niet politiek wel deskundig 1 zetels
50PLUS 2 zetels
Ouderen Appèl – Hart voor Water 0 zetels

Er zijn nog 3 restzetels te verdelen. Deze verdeling is maandag 25 maart bekend.

Maandag 25 maart definitieve verkiezingsuitslag
De komende dagen worden alle stemmen verwerkt en gecontroleerd. Op maandagochtend 25 maart maakt de voorzitter van het stembureau, dijkgraaf Lambert Verheijen, tijdens een openbare bijeenkomst de definitieve verkiezingsuitslag bekend. Dan zijn ook de namen van de nieuwe algemeen bestuursleden bekend. De uitslag is te vinden op www.aaenmaas.nl/verkiezingen

Wisseling van de wacht
Het algemeen bestuur bestaat uit de dijkgraaf en 30 leden. Zeven leden, de 'geborgde zetels', staan vast. Het gaat om drie leden namens bedrijven, drie leden namens agrariërs en overig ongebouwd en één lid namens natuurterreinen. De overige 23 leden zijn gekozen tijdens de verkiezingen.

Het oude algemeen bestuur treedt op woensdagmiddag 27 maart af. Op donderdagmiddag 28 maart volgt de installatie van het nieuwe algemeen bestuur. 

Opkomstpercentage
Het opkomstpercentage voor waterschap Aa en Maas is 49,2%. Bij de verkiezingen in 2015 was dit 41,1 procent. In 2015 was het CDA de grootste partij, gevolgd door Water Natuurlijk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>