Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Film over Strabrechtse Heide in het Kouwenbergs kerkje

Aarle-Rixtel - In het Kouwenbergs kerkje wordt donderdag 4 april een prachtige film over de Strabrechtse Heide vertoond.

Jap Smits (boswachter Staatsbosbeheer) en Han Meeuwsen (Natuurfilmer) hebben elkaar in 2012 leren kennen. Ze zijn samen opgetrokken om de verborgen wereld van deze heide vast te leggen; dit gebied ligt in Zuidoost Brabant, tussen Geldrop, Heeze en Someren. Han heeft de filmbeelden gemaakt, veelal op aangeven van Jap Smits. Voor Han is een wereld open gegaan. Door de kennis van Jap is hij in staat geweest om de grote diversiteit aan leven in dit uniek natuurgebied vast te leggen. Jap heeft zijn kennis nog extra vastgelegd in het gelijknamige boek dat in augustus 2018 is uitgekomen.

De passie van Han en Jap is vastgelegd, een heel bijzonder document. Een heel bijzonder levenswerk van 2 passioneerde mannen, Han Meeuwsen en Jap Smits. Ruim vijf jaar heeft Han Meeuwsen gewerkt aan de film; De Verborgen Wereld van de Strabrechtse heide. Het laatste jaar is Han bijgestaan door zijn zoon Chris. Samen hebben zij de natuurdocumentaire van dit bijzondere heidegebied afgerond. De verborgen wereld omvat met name die dingen en gebeurtenissen die voor een argeloze bezoeker onopgemerkt blijven. Zeg nu eerlijk, wie heeft er ooit gehoord van een mierenleeuw en een bijenwolf? Nee, dit zijn geen grote angstaanjagende zoogdieren, maar insecten die binnen de insectenwereld even angstaanjagend zijn als de leeuw en de wolf onder de zoogdieren. Maar ook het verborgen leven van de schuwe en nauwelijks waarneembare nachtzwaluw zal uitgebreid uitgelicht worden.

Ondersteund door boswachter Jap Smits, werd de Strabrechtse heide wekelijks bezocht om alle seizoenen in beeld en geluid vast te leggen. Het gebruik van hoge resolutie highspeed videocamera's, 4k cinema camera's, night vision camera's, drone's en vele overige hulpmiddelen hebben ervoor gezorgd dat het gedrag van De Verborgen Wereld in detail is vastgelegd.

De film is in november 2016 live gegaan en heeft in veel regionale bioscopen in de omgeving van Eindhoven gedraaid. Meer dan 5000 bezoekers hebben de film gezien. Dit heeft vele mooie recensies opgeleverd. De vertoning van deze film op donderdag 4 april begint om 20.00 uur .De entree bedraagt €3,00 incl. een consumptie.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>