Afbeelding

Danny Megens Keurslagerij houdt druk op de ketel

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De druk staat nog steeds op de ketel bij B-klasse-koploper Sportcafé Den Ekker. Naaste achtervolger Danny Megens Keurslagerij deed wat het moest doen om nog kans te maken op het verover van de titel. Zij versloegen het al wekenlange puntloze BrabantTent met 5-1.

Het eerste kwartier bleken de Rothosen een taaie opponent. Na de voorsprong via F. Haverkort wist R. van Lankveld een nette aanval af te ronden. Even zo snel stond de Keurslagerij weer op voorsprong en ditmaal werd deze niet afgegeven. Middels deze zege klopt het aan de deur van Den Ekker wie op zijn beurt nog een duel te goed heeft.

FC van de Burgt nam op zijn beurt afstand in de rangschikking van BrabantTent. Voor FC Avondrood, de tegenstander van deze avond, waren de druiven zuur. Lange tijd mochten ze hopen op een punt of misschien meer - de 1-0 achterstand bood nog flink wat perspectief - maar de tien minuten op het eind waren teveel voor hen. FC van de Burgt besloot duidelijk te maken wie er de baas was op veld en sloeg vijfmaal toe. Eindstand: 6-0.

Op plek nummer vier bivakkeert Rijwielhandel van den Berg en ook na het treffen met Café Thuis kwam daar geen verandering in. Café Thuis, de laatste weken beter op dreef (dat overkomt ze vaker in het slot van het seizoen), maakte het de Rijwielhandel wel erg moeilijk. De 2-0 achterstand deerde hen niet en ze liepen hen spreekwoordelijk flink in de wielen. Via R. van der Aa hervond het ook de aansluiting bij een 3-1 achterstand, maar verder dan die 3-2 kwam het niet. De Rijwielhandel won, zei het moeizaam, met 3-2.

In de A-klasse is de strijd om degradatie nog datgene waar enige spanning in heerst. DK Garagebedrijf, nu de rode lantaarndrager, moest winnen om niet nog verder achterop te geraken. Daarvoor moest het afrekenen met de runner-up, Aben & Slag Advocaten. Een snelle achterstand kwam DK uiteindelijk niet meer te boven. Het trachtte het nog wel, maar de sympathieke pogingen mochten geen baat hebben. Aben & Slag, strijdend voor de tweede plek, won, mede dankzij twee treffers van F. Dankers, met 4-2.

De zege van Lindeboom, sinds november eindelijk weer eens, deed DK geen goed. Datzelfde gold voor Hurkmans Plaatwerk BV, de tegenstander van deze avond. Een enerverend potje zaalvoetbal, waarbij het behoorlijk gelijk op leek te gaan, eindigde na het stuivertje wisselen in Lindebooms voordeel. T. Kluytmans, immer nog waardevol trof met zijn derde van de avond Hurkmans in haar ziel. En dat in de slotminuut van het duel. De tijd voor Hurkmans was nog tekort om het nog gelijk te trekken. Lindeboom won met 4-3 en heeft nu net als Hurkmans 13 punten.