Afbeelding

Ouderen op pad tijdens NLdoet

Algemeen Senioren

Beek en Donk - De activiteitencommissie BurgtRegtOever organiseerde op 15 en 16 maart samen met het Oranjefonds een NLdoet dag voor de ouderen in het wooncomplex De Burgt, De Regt en de Oever.

Op vrijdag werd er onder leiding van Peggy Smits samen met een aantal vrijwilligers door een dertigtal ouderen cup cakes versierd. Het resultaat was een bonte verzameling gedecoreerde cup cakes waarbij het zonde was om ze op te eten.

Zaterdag was er een speciaal programma om de mensen die minder mobiel zijn een rondrit te geven door Beek en Donk. Na een hartelijke ontvangst in de heemkamer van Heemkundekring 'De lange vonder' werden er foto's en films getoond over het Beek en Donk van vroeger. Zeker voor de oude Beek en Donkenaren gaf dit voldoende gespreksstof, welke vakkundig begeleid werd door de medewerkers van de Heemkundekring. Vervolgens ging men met de Polderexpres een rondrit maken door Beek en Donk. Het thema was 'Oud en Nieuw' om ook te laten zien hoe Beek en Donk in de loop der jaren veranderd is door alle nieuwbouw. Op verschillende plaatsen werden er door de mensen van 'De lange vonder' interessante verhalen verteld over de historie van Beek en Donk. Afsluitend waren ze te gast in de kantine van Sparta'25 waar een aantal vrijwilligers voor een hapje en een drankje zorgden.

Door de geweldige inzet van de mensen van Heemkundekring 'De lange vonder', de vrijwilligers van Sparta '25, Peggy Smits en alle vrijwilligers konden ze terugkijken op een paar leuke dagen, waarbij de ouderen intens hebben genoten.