Logo mooilaarbeek.nl
Jong en oud maakt gebruik van een nieuw speeltoestel   | Fotonummer: 2d839b
Jong en oud maakt gebruik van een nieuw speeltoestel (Foto: )
Algemeen

Speeltoestellen in processiepark Mariahout

Mariahout - De natuur is ontwaakt uit de winterslaap. Overal komen knoppen aan de bomen en staan voorjaarsbloemen in bloei. Er wordt weer volop gewerkt door de parkwerkers om het processiepark in Mariahout verder te verfraaien.

In het kader van NLdoet zijn op 16 maart door de parkwerkers en enkele andere vrijwilligers al het nodige snoeiwerk verricht en een flinke laag bladeren verwijderd. Een aantal Mariahoutenaren zal toen ook gezien hebben dat op die dag een viertal natuurlijke speeltoestellen geplaatst werden.

Deze speeltoestellen zijn vooral geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 – 14 jaar. De stichting Groene hart van Mariahout verwacht dat het hierdoor voor ouders, opa's en oma's nog aantrekkelijker wordt om met het mooie lenteweer het park in te wandelen en, zittend op een bankje, te kijken hoe het (klein)kind zich vermaakt op het nieuwe speeltoestel.

In het kader van verbinding werd in het processiepark met groep 7 van de Bernadetteschool de boomplantdag gevierd. Eerst werd er in de klas door groendeskundige en rasverteller Bart van Sleeuwen verteld waarom er nieuwe planten in het park moeten komen. Door namelijk te zorgen voor nieuwe onder begroeiing krijgen de vogels meer nest gelegenheid en komt er meer kleur in het park. Kleuren zijn namelijk heel belangrijk voor de insecten. Zo maken zij bijvoorbeeld van het gele stuifmeel hun nest en sluit dus in de natuur alles op elkaar aan. Hierna gingen de leerlingen van groep 7 naar het processiepark waar zij samen met wethouder Ria van der Zanden en de parkwerkers 2 linde bomen, een aantal Rododendrons, Taxus en bodembedekkers plantten. Na het harde werken werden ze getrakteerd op wat drinken en een koek. Natuurlijk moesten toen ook de nieuwe speeltoestellen getest worden. In deze periode worden nog meer struiken geplant zodat het park steeds meer een dorpspark gaat worden.

Intussen wordt er ook hard gewerkt door de gemeente aan de vernieuwde poort van het Openluchttheater die ook toegang geeft tot het processiepark vanuit het Oranjeplein met zijn wandelpromenade. Deze nieuwe poort wordt op Koningsdag 27 april officieel geopend door de burgemeester.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>