Een schot van Thomas Fritsen (r) wordt van de lijn gehaald door een speler van Brandevoort
Een schot van Thomas Fritsen (r) wordt van de lijn gehaald door een speler van Brandevoort Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

ASV '33 haalt punt bij Brandevoort

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Door kei hard te werken behaalde ASV '33 een punt in de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Brandevoort.

ASV '33 begon fel aan de wedstrijd en gaf Brandevoort geen kans om rustig te voetballen. Er werd veel druk op de bal gezet en dat leverde na een kwartier al een treffer op. Een verdediger van Brandevoort kopte de bal terug op zijn keeper, maar deze was al naar de rand van het zestien metergebied gelopen. Hierdoor kon Pim van den Tillaart de bal eenvoudig in het lege doel schuiven.

Vijf minuten later rondde Thomas Fritsen een aanval over links af met een fraaie lob. De keeper kon de bal echter met een uiterste krachtinspanning nog net over de lat tikken. ASV '33 had de wedstrijd onder controle en gaf geen kansen weg. Pas vlak voor rust kwam Brandevoort voor het eerst gevaarlijk voor het doel. Een voorzet vanaf links werd door de aanvaller van Brandevoort tegen de paal geschoten.

In de tweede helft drong Brandevoort meer en meer aan en werd steeds sterker. ASV '33 werd teruggedrongen en had moeite om onder de druk uit te komen. Brandevoort creëerde diverse kansen, maar deze werden gestopt door Martijn Verbakel of gingen over en naast het doel. ASV '33 kwam er nog slechts sporadisch uit en dat leverde in de 70e minuut een kans op. Teun van Asten speelde zich vrij in het zestien metergebied en legde af op Thomas Fritsen. Zijn inzet werd echter geblokt door de verdediging van Brandevoort. In de 79e minuut zette Teun van Asten met een mooie dieptepass Maarten Verbakel vrij voor de keeper. Zijn inzet ging echter net naast het doel.

Vijf minuten voor tijd kreeg ASV '33 ongelukkig een penalty tegen. Een voorzet van rechts werd door Bart Wilms weggekopt, maar de bal stuiterde via de grond tegen de arm van Bart Vermeulen. De penalty werd gestopt door Martijn Verbakel, maar spits El Maach scoorde alsnog uit de rebound. Brandevoort probeerde in de slotfase nog de winst te pakken, maar ASV '33 hield stand.

Een belangrijk punt voor ASV '33, zeker omdat de directe concurrenten allemaal verloren. Komende zondag wacht de belangrijke wedstrijd uit tegen RKGSV, dat slechts twee punten meer heeft dan de rood-witten. Donderdag 4 april is de inhaalwedstrijd, thuis tegen SJVV.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Robbert Mol (Kevin van Schijndel), Bart Wilms, Bart Vermeulen, Erwin van Dijk; Teun van Asten, Luc Bankers, Peer van de Kerkhof (Mees van Roij); Maarten Verbakel, Pim van den Tillaart, Thomas Fritsen (Stijn Kersjes).