Philippe Cleutjens probeert voor gevaar te zorgen in het strafschopgebied van SV Valkenswaard. Ron Brouwers kijkt toe vanaf de grond

Sparta'25 verliest topper tegen SV Valkenswaard

Beek en Donk - Sparta'25 leed zondag op eigen terrein een onverdiende 0-1 nederlaag in de topper tegen SV Valkenswaard. De thuisploeg verloor daardoor niet alleen de ongeslagen thuisstatus van dit seizoen, maar ook de koppositie.

Over de hele wedstrijd gezien maakte Sparta'25 meer aanspraak op de overwinning dan de blauw-gele gasten. Al in de eerste helft waren de Beek en Donkenaren een paar keer dicht bij de openingstreffer. In de 11e minuut zeilde een schot van René Brouwers rakelings over de kruising van het Valkenswaardse doel. Met name Jeremy Raaijmakers vormde in de eerste helft een ware plaag voor de verdediging van de gasten. In de 24e minuut kapte hij zich op de kop van het strafschopgebied fraai vrij. Tot ontsteltenis van alle groen-witten spatte zijn schot op de paal uiteen. Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft waren het voornamelijk de gastheren die voortdurend in de aanval waren. Helaas zonder resultaat. In de 59e minuut zag Jeremy Raaijmakers na een pijlsnelle uitbraak zijn inzet geblokt worden. Wat als hij de bal breed had gespeeld op de mee opgerukte Elco van Schijndel? In de 75e minuut werd een inzet van Jeremy Raaijmakers maar net van de doellijn gehaald. Nauwelijks één minuut later had Philippe Cleutjens de bal na een corner bij de tweede paal voor het inkoppen. Helaas verdween zijn bal langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Bij een van de spaarzame momenten dat Valkenswaard nog op de helft van de thuisploeg kwam, kregen de gasten een vrije trap. Die werd ontzettend snel genomen waardoor de organisatie bij Sparta'25 nog niet op orde was. Invaller T-Jay Buelens schoot heel beheerst de 0-1 binnen. Met man en macht probeerde Sparta'25 nog een gelijkmaker te forceren. Helaas zonder resultaat.

De top 4 van de competitie staat nu 3 punten uit elkaar. Het is ongemeen spannend. Komende zondag is Sparta'25 vrij. Op 7 april is de uitwedstrijd tegen Tivoli. Deze wedstrijd moet gewonnen worden in de strijd om het kampioenschap.