Logo mooilaarbeek.nl
Eerste PR voor Heidy op de 10 km   | Fotonummer: 938ad1
Eerste PR voor Heidy op de 10 km (Foto: )
Evenementen

Van Kings & Queensrun naar halve marathon

Beek en Donk – Net zoals vorig jaar startte Runnersclub Lieshout dit jaar met een beginnersgroep. Vorig jaar trainde Heidy Meeuws (44) mee in deze groep, zodat ze op Koningsdag mee kon doen aan de 1e editie van de Kings & Queens Run. Nu loopt ze al een halve marathon.

"Goede stok achter de deur"
"Ik heb eigenlijk altijd wel gesport", vertelt Heidy. "Paardrijden, fitness, wandelen en hardlopen. Toen ik vorig jaar las dat er een beginnersgroep startte, dacht ik: 'Daar pas ik bij'. Dan kan ik mijn eigen tempo lopen en ben ik met allemaal mensen van hetzelfde niveau. Het was een goede manier om het hardlopen weer op te pakken na een maagverkleining. En doordat je in een groep loopt, heb je een goede stok achter de deur om te gaan. Het voordeel van hardlopen vind ik trouwens ook dat je dat alleen kunt doen. Toen ik zwaarder was, liep ik het liefst 's avonds om geen nare opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd te krijgen. Echt waar, dat gebeurt. De duimpjes omhoog zijn veel leuker. Dat stimuleert en ik doe dat zelf ook naar andere lopers."

Terugblik eerste Kings & Queens Run
"Het leuke aan de Kings & Queens Run is dat ik zelf kon bepalen hoeveel rondes van 2,5 kilometer ik wilde lopen. In de trainingen hadden we het gehad over 2 rondes en dus had ik me ingeschreven voor de 5 kilometer. Maar het liep lekker en ik liep 10 kilometer. Ik was dan wel de laatste die binnenkwam – dat was eerder wel een dingetje – maar ik had het wel gehaald! En daar gaat het om. Ik liep mijn PR in 1.04.41 en gevoelsmatig zat ik op een roze wolkje."

Tips van Heidy
Op de vraag of Heidy tips heeft voor mensen die willen starten met hardlopen, antwoordt ze: "Echt rustig aan beginnen: 1 minuut wandelen, 1 minuut hardlopen. Zorg dat je dit een uurtje doet, maar het belangrijkste blijft: gewoon beginnen." Inmiddels heeft Heidy het hardloopvirus behoorlijk te pakken. Ze heeft al de Dam tot Damloop en de halve marathon van Egmond gelopen. "Ja, ooit wil ik nog de marathon van Rotterdam lopen", lacht Heidy. In de tussentijd zoekt ze de 'loopjes' dichter bij huis en staat ze natuurlijk weer aan de start van de 2e editie van de Kings & Queens Run op zaterdag 27 april. Voor meer informatie zie de site: www.kingsqueensrun.nl en doe lekker mee.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>