Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 611330
Foto:
Algemeen

Koffie uurtje Lieshout over Wijkzorg en Logeerhuis

Lieshout - Elke laatste vrijdag van de maand wordt in de Huiskamer van Lieshout om 10.00 uur het koffie uurtje gehouden. Inmiddels zijn er al heel wat mensen die de weg naar het koffie-uurtje hebben gevonden. Inwoners van Lieshout, die het fijn vinden elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten, hun netwerk willen uitbreiden of op zoek zijn naar interessante informatie.

Langzaamaan groeit de 'sociale familie' en dat is nu juist de bedoeling. Het bouwen aan een netwerk voor en door senioren is van groot belang want de organisatie van de zorg is veranderd. We hebben elkaar meer dan vroeger nodig. Vrijdag 29 maart zijn twee sprekers uitgenodigd die het gaan hebben over de wijkzorg, de wijkverpleging en het Logeerhuis.

Wijkzorg
"Van wijkzorg en wijkverpleging wordt veel verwacht in tijden van een sterk stijgende zorgvraag", aldus Anke Jacobs, hoofd wijkzorg en wijkverpleging. Er ontstaat een veranderende visie op gezondheidszorg, men spreekt van positieve gezondheid. Er is een toenemend besef dat verpleging en verzorging, thuis en in de buurt, een belangrijke rol kunnen vervullen in de preventie en de-escalatie van de zorgvraag. Wijkverpleging benut het netwerk om tot een passend zorgaanbod voor cliënten te komen en om gezamenlijk te werken aan gezondheidsbevordering en preventie. Samen met andere partijen binnen de gemeente Laarbeek bekijkt de Zorgboog hoe een netwerk om de cliënt heen gebouwd kan worden, zodat de cliënt zo lang mogelijk de regie in eigen hand kan houden.

Wijkverpleging heeft een sleutelpositie in een gezondheidszorg die vanuit een maatschappelijk perspectief werkt aan doelmatige preventie en zorg voor gezondheidsvragen van de mensen in Laarbeek. Soms ligt het antwoord op vragen dichter bij dan je denkt.

Logeerhuis Plezant
Plezant is een prettige en gastvrije accommodatie, waar mensen met (een vermoeden van) dementie kunnen logeren, variërend van enkele dagen tot enkele weken.

Vanaf 1 maart is de zorg uitgebreid en kunnen ook mensen met een grotere zorgvraag bij ons terecht. Hierdoor hoopt men meer mantelzorgers tijdelijk te ontlasten, zodat die even op adem kunnen komen of zelf op vakantie kan gaan. Het logeerhuis is bedoeld voor inwoners van de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren.

Léonne Hezemans, coördinator van Plezant, vertelt hier vrijdag meer over.

U bent welkom op vrijdag 29 maart om 10.00 uur in de Huiskamer van Lieshout in Franciscushof. De koffie staat klaar.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>