Logo mooilaarbeek.nl
Wijkagent van Aarle-Rixtel, Roel Timmermans, bezig met de app van Nextdoor   | Fotonummer: 46b6d4
Wijkagent van Aarle-Rixtel, Roel Timmermans, bezig met de app van Nextdoor (Foto: )
Algemeen

Nextdoor: 'Het nieuwe Facebook met buurtpreventie'

Aarle-Rixtel – Eerder schreef DeMooiLaarbeekKrant dat er valse brieven zijn verspreid in Aarle-Rixtel door het bedrijf Nextdoor. Uit navraag blijkt dat deze brieven niet vals zijn, maar dat Nextdoor een nieuw opkomend medium is, vergelijkbaar met Facebook en Instagram. Roel Timmermans, Wijkagent van Aarle-Rixtel, gaat werken met deze app.

"Ik heb me verdiept in deze app, die ontzettend goed werkt en heel fijn is voor buurtpreventie. De app is op wijk- en dorpsniveau, waardoor je niet samen in een appgroep hoeft te zitten, maar toch via 1 medium elkaar op de hoogte kan houden." Toch blijkt uit de berichten die bij DeMooiLaarbeekKrant en via Facebook binnenkomen dat de bewoners in Aarle-Rixtel sceptisch zijn over Nextdoor. "Dit komt waarschijnlijk omdat er brieven verspreid zijn, voor acquisitie, met de naam van een 'willekeurige' inwoner erop. Toch hebben deze inwoners op een of andere manier gegevens ingevuld bij Nextdoor, waarmee zij het bedrijf toestemming geven op deze manier te communiceren. Dit is heel Amerikaans en komt voor de inwoners hier onbetrouwbaar over. Dat is jammer, want het is een heel mooi medium", aldus de wijkagent. Ook wordt er gesuggereerd dat het bedrijf alleen bestaat om data te verkrijgen. Roel legt uit: "Daar zit een kern van waarheid in, maar dit doet elk bedrijf. Dat is bij Facebook en Instagram niet anders."

Aarle-Rixtel
Nextdoor werkt op dit moment alleen in Aarle-Rixtel. Het bedrijf streeft ernaar om de app als een olievlek door Nederland te laten lanceren. Ondanks de negatieve tendens rondom deze app in Aarle-Rixtel, hebben zich toch al bijna 450 inwoners uit dat dorp zich aangemeld voor dit nieuwe platform. "Ik zit hier niet om deze app te promoten en ik durf ook niet te beweren dat deze app net zo gaat slagen als Facebook en Instagram", legt Roel uit. "Wel wil ik aangeven dat deze app betrouwbaar is en goed werkt, ondanks 'The American Way' van acquisitie. Wij gaan vanuit de politie in Aarle-Rixtel hiermee werken. In de app zit een speciaal gedeelte voor buurtpreventie. Met 1 berichtje waarschuw je meteen je hele wijk of dorp. Het werkt perfect."

Hoe werkt Nextdoor?
Nextdoor is een site, die zich profileert zich als 'de besloten buurtapp voor jou en je buren'. Op de site staat verder: Nextdoor is de beste manier om op de hoogte te blijven van wat er in je buurt gebeurt. Of het nu gaat om het vinden van een babysitter, de planning van een lokaal evenement of het delen van tips over veiligheid. Er zijn zoveel manieren waarop onze buren ons kunnen helpen. We hebben alleen een gemakkelijkere manier nodig om contact met hen te leggen.

Op Nextdoor moet je je aanmelden. Vervolgens krijg je een brief waarin een code staat die je kunt gebruiken. Met deze code maak je duidelijk dat jij echt de bewoner van dat huis bent.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>