Logo mooilaarbeek.nl
Volop fietsdrukte bij start- en eindpunt van de Scan & Go Fietsspeurtocht   | Fotonummer: b64d94
Volop fietsdrukte bij start- en eindpunt van de Scan & Go Fietsspeurtocht (Foto: )
Evenementen

Geslaagde Scan & Go fietsspeurtocht in kader 'Gezondheidsrace 3.0'

Lieshout - De Scan & Go speurtocht die Badminton Club Lieshout in het kader van de Gezondheidsrace 3.0 heeft gehouden was behoorlijk succesvol. Uiteindelijk werkten liefst 21 deelnemersgroepen de tocht af, die, via de fiets en via speurvragen, langs diverse mooie plekjes in en om Mariahout leidde.

QR codes
De deelnemers aan de Scan & Go fietsspeurtocht hebben volop genoten. Al ruim voor de officiële starttijd van 11.00 uur kwam de eerste groep al aan bij restaurant 'De Pelgrim' in Mariahout. Na deze eerste groep volgden uiteindelijk nog 20 groepen die zich door middel van het uitlezen en vertalen van QR-codes naar de volgende plaats dienden te verplaatsen.

Grootenhout
Na 'de Pelgrim' was zorgboerderij 'Grootenhout' de eerste stop. Deze zorgvoorziening voor alzheimer- en dementiepatiënten heeft prima voorzieningen, waaronder een wandelparkje. In dat parkje had de organisatie de eerste serie vragen van de speurtocht verwerkt. Op deze wijze werden de deelnemers geholpen zich wat verder te verdiepen in ziekte 'dementie', die op deze eerste post centraal stond. Overigens leidde ook het raden van het exacte aantal shuttles in een grote glazen vaas tot érg wilde speculaties.

Pompoen & Aubergine
Nadat de groepen de vragenronde hadden afgewerkt en een stuk, uiteraard gezond, fruit hadden genomen, konden zij hun tocht verder voortzetten. Cateringbedrijf 'Pompoen & Aubergine' in hartje Mariahout had hiervoor haar deuren geopend en ontving de gasten met een smakelijke smoothie. Uiteraard waren de vragen op deze locatie gericht op de gezonde voeding die Maartje van Velthooven in en met haar cateringbedrijf produceert.

In de Hei
Na voeding en gezondheid lag de focus bij de derde stop vooral op beweging en natuur. Naast een behendigheidsspel (uiteraard met shuttles en racket) mochten de deelnemers ook kennis maken met de konijnen, geiten en alpaca's die 'In de Hei' heeft te bieden. Want naast een prima bed-and-breakfast- en vergadervoorziening heeft 'In de Hei' ook heel wat beesten 'op stal'. Uiteraard waren de vragen bij deze stop op de beweging en natuur gericht.

De Pelgrim
Via de diverse stopplaatsen kwamen de deelnemers uiteindelijk weer terug bij het beginpunt: restaurant 'De Pelgrim', ook in hartje Mariahout. Vanwege de spreiding waarmee de deelnemers de route aflegden werd de uitslag van de speurtocht niet direct bekend gemaakt, maar wordt deze op een later moment bekend gemaakt. Belangrijker is en was echter, dat weer veel Laarbekenaren een actieve zondag hebben gehad en onderweg nog iets bijgeleerd hebben over de vela facetten van het begrip 'Gezondheid'. De organiserende vereniging, Badminton Club Lieshout, kan dan ook terugzien op een leuk, gezellig, gezond en vooral geslaagd evenement in het kader van de 'Gezondheidsrace 3.0'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>