archieffoto
archieffoto Foto: Ben Rooijakkers

'Da Capo' te gast bij Coöperatieve Stoomafblaaskapel

Algemeen Muziek

Beek en Donk - Op uitnodiging van de Stoomafblaaskapel ontvangt de kapel jubilerend orkest 'Da Capo' uit Asten dat op 14 april hun 20-jarig jubileum viert. Bij de start van Da Capo bestond deze kapel slechts uit 5 leden, waaronder een ex-Beek en Donkenaar, te weten Theo van de Vossenberg, die mede aan de wieg van dit orkest heeft gestaan.

Toen de eerste 5 leden van start gingen duurde het niet lang, voordat zich al snel meerdere muzikanten aanmelden die het gewoon gezellig vonden om gezamenlijk muziek te maken. Da Capo heeft inmiddels ruim 20 leden en er wordt wekelijks geoefend en lekker muziek gemaakt. Het repertoire van deze kapel bestaat uit meezingers, evergreens en enkele egelander nummers. Dit past precies bij de opvattingen van de Stoomafblaaskapel reden waarom deze 'Da Capo' heeft uitgenodigd om hun jubileum wat extra glans te geven.

Samen verzorgen zij een gratis concert waar muziek ten gehore wordt gebracht uit diverse verschillende landen, Van Cuba tot Rusland en van Spanje tot Duitsland en Oostenrijk. De Stoomafblaaskapel bijt onder leiding van Martien Wagelmans om 13.30 uur het spits af, waarna het de beurt is aan Da Capo wat onder leiding staat van Dirigent Wim van Osch. Op het einde van de middag spelen beide orkesten nog een aantal nummers gezamenlijk. Laat u verassen door beide orkesten en beleef een gezellige muzikale middag.

De Stoomafblaaskapel hoopt dat veel muziek- liefhebbers met eventuele introducés dit concert komen beluisteren, De entree is gratis en u bent van harte welkom, noteren dus 14 april, 13.30 uur zaal van de Burgt.