Sander Rooijakkers met hobo
Sander Rooijakkers met hobo Foto: Joost Duppen

Jubileumconcert ODE wordt een muzikaal feest!

Algemeen Muziek

Laarbeek - Het OverDagEnsemble Laarbeek viert op zondag 14 april zijn 10-jarig bestaan met een Jubileumconcert, dat om 15.00 uur in Muziekcentrum Het Anker plaatsvindt. De toegang is gratis!

De 48 leden van het orkest hebben de afgelopen drie maanden alles uit de kast gehaald om een topprestatie te kunnen leveren. Muzikanten uit bevriende orkesten hebben als groepsrepetitor veel extra repetitie-uren besteed met de secties om de kwaliteit te verbeteren. Aansluitend werd het orkest tot een harmonieus geheel gesmeed door dirigent Hubert Geurts.

Hubert was in zijn jeugd lid van de Philharmonie in Sittard en gaf tromboneles op de Sittardse muziekschool. Muziek maken, besturen en dirigeren is zijn leven. Zo heeft hij 18 jaren het B-orkest van Harmonie Excelsior uit Gemert gedirigeerd. De overstap naar ODE was onvoorzien door het veel te jong overlijden van dirigent Theo Lokin. Hubert werkt in de stijl die Theo belangrijk vond: kwaliteit brengen op ons niveau.

Concertprogramma
Het concertprogramma is zeer gevarieerd met swingende klassiekers, jazzy arrangementen, beroemde filmmuziek en bekende evergreens. Geopend word met Rag Time, opzwepende jazz muziek. Daarna volgt een licht klassiek werk uit de harmoniewereld. Na de Broadway klassieker Hello Dolly soleert Sander Rooijakkers in het ontroerende Largo uit de beroemde symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld' van Dvorak.

Sander Rooijakkers
De 20-jarige Sander begon als hoboïst bij Harmonie Philomena in Haelen. Vanaf 2015 speelt hij tweede hobo en althobo bij Harmonie Sint Michaël te Thorn. In 2017 is hij gaan spelen bij het studentenorkest Collegium Musicum in Leiden. In 2018 en 2019 heeft hij met het Nederlands Studenten Orkest in vele grote concertzalen opgetreden. Na de Broadway klassieker So in Love en enkele jazzwerken gearrangeerd door Theo Lokin speelt Sander de beroemde hobo solo Gabriel's Oboe van Ennio Morricone uit de filmkraker The Mission.

De Tamino's
Na Billy Vaughn's Goldies wordt de pauze muzikaal ingevuld door het trio De Tamino's. Zij bestaan uit Giovanni Barten, piano, Marc van Hoof, contrabas en René Vermaes, zang en gitaar. Zij spelen muziek van de groten van het Franse chanson. Na de pauze opent ODE met zwoele Caribische klanken uit Blue Night, later nog gevolgd door Creole Love Call.

Lianne Lenssen
De tweede solist van de avond is zangeres Lianne Lensen, zij zingt in de jazz-klassieker All of Me. Lianne is bekend van optredens met Fanfare en Slagwerkgroep St. Cecilia uit Milheeze. Lianne treedt vervolgens nog op in twee beroemde evergreens: South of the Border en Feelings

Kippenvel zul je verder krijgen van het 'volkslied' van de twee Ierlanden 'Irelands Call'. De apotheose van de avond is het gezamenlijke optreden van Lianne, Sander, De Tamino's en ODE 'Les Champs Elysees'.?

Lianne Lenssen