Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: f3af00
Foto:
Kunst en Cultuur

Bavaria boekje en expositie nu al een succes

Lieshout - In het tot Bavariatempel ingerichte Heemhuis aan de Dorpsstraat 13 te Lieshout werd zaterdag 30 maart de expositie over de 300-jarige brouwerij Bavaria geopend.

De heren Pieter van Frans van Pietere en Tony Swinkels liepen onder de boog van Bavariakratten door en voorzitter Louis Doomernik verklaarde hiermee de tentoonstelling officieel geopend.

Daaropvolgend reikte Henk van der Zanden lid van de KBO-schrijfgroep het boekje 'Over Bavaria gesproken...' uit aan de heren. In het, natuurlijk blauwe boekje, staan 39 verhalen over Bavaria geschreven door de schrijfgroep en (ex-)medewerkers van Bavaria. Het zijn vooral grappige verhalen die niet algemeen bekend zijn.

De tentoongestelde herinneringen aan Bavaria werden door de bezoekers soms met heimwee bewonderd. En, waren onderwerp van gesprekken tussen de medewerkers van het bedrijf. De sfeer had al snel het karakter van een reünie en de boekjes werden soms met tientallen tegelijk verkocht. Op zondagmiddag klonk al: Uitverkocht! Maandagmorgen was er contact met de drukker en 's middags draaide de pers al. Op dinsdag 2 april werd de tweede druk geleverd.

Het is beslist de moeite waard om de tentoonstelling te bezoeken en het blauwe boekje voor de lage prijs van €5,00 aan te schaffen. Het Heemhuis heet u van harte welkom. Er zal nog veel over Bavaria gesproken worden.

Openingstijden expositie in het Heemhuis
Elke werkdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Zaterdag 6 en zondag 7 april, van 10.00 tot 17.00 uur. Boekjes kunt u ook na de tentoonstelling kopen in het Heemhuis. Raadpleeg hiervoor de openingstijden op de site: Hofvanliessent.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>