Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 786824
Foto: Theo Schepers
Evenementen

Uitbreiding Koningsdagactiviteiten in Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - Ook dit jaar wordt in het centrum van Aarle-Rixtel een hele dag lang Koningsdag gevierd. Alles lekker dicht bij elkaar, ook dit jaar met een luchtkussen, klimtoren, huifkartocht, terrasjes, muziek, spelletjes en allerlei andere leuke activiteiten. Nieuw dit jaar is de kofferbaksale en slowbiking.

Ochtendprogramma
De overige activiteiten vinden plaats in de dorpskern tussen Kouwenberg en café Deja Vu. Van 10.00 tot 12.30 uur is het daar vrijmarkt voor en door basisschoolkinderen. Iedereen kan hier speelgoed, boeken, cd's en allerlei spulletjes verkopen of andere leuke activiteiten verzinnen. Daarnaast kunnen diverse spelletjes gespeeld worden. Ook kunt u zich weer verkleden en hiervan een leuke foto laten maken. Bezoekers kunnen ook meehelpen met het schilderen. De scouting bouwt een stellage waar wedstrijden 'spijkerbroekhangen' worden gehouden.

Aansluitend is er om 12.30 uur een versierde fietsenoptocht, onder begeleiding van harmonie 'De Goede Hoop'. Voor iedere deelnemer ligt een verrassing klaar. De mooiste, gekste en leukste fietsen verdienen bovendien een mooie prijs. Bij terugkomst van harmonie en fietsen geeft de harmonie een serenade voor de dit jaar gedecoreerde dorpsgenoten.

Middagprogramma
's Middags vanaf 13.30 uur is er van alles te beleven in de dorpskern. Diverse Aarlese verenigingen en ondernemingen leveren hieraan hun bijdrage. Deze dag kan alleen georganiseerd worden dankzij vrijwilligers en de medewerken van verschillende verenigingen, zoals ASV33 met het nieuwe spel voetbal sjoelen, en zorgt LTV de Hut voor de inwendige mens door overheerlijke hamburgers te bakken.

Nieuw is dit jaar het slowbiking. De bedoeling is om met de fiets een parkoers af te leggen in een zo lang mogelijke tijd. Dit spel is voor iedereen, en op het eind van de middag is er een huldiging en mooie prijzen voor de kampioenen.

Ook nieuw is de kofferbaksale. Heeft u nog bruikbare spullen die een tweede leven verdienen en in de kofferbak van uw auto passen, geef u dan op per mail: kofferbaksalekoningsdag@hotmail.com. De kosten hiervoor zijn €5,00. Verder staan er diverse kramen waar allerlei spellen kunnen worden gespeeld. Tenslotte zijn er nog vele andere activiteiten, zoals een ritje met de huifkar, schminken en is er een springkussen en een 11 meter hoge klimtoren. Uiteraard ontbreken de terrasjes niet.

Oja's Kingsday
Oja organiseert zoals als elk jaar hun Kingsday festival. Men kan 's middags terecht voor veel muziek, een hapje en een drankje en natuurlijk fantastische bands. Een van de bands die dit jaar optreden is de feestelijke band Casa de la Muerte. Deze band speelt ongetwijfeld ook nummers van debuutalbum: Hillbilly Tanzbar. Kom dus op zaterdag 27 april naar de kern van Aarle-Rixtel, om er weer met zijn allen een prachtige, gezellige dag van te maken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>