Afbeelding
Foto: Mark Barten

Volkstuinen te huur in Beek en Donk

Algemeen Natuur

Beek en Donk - De lente lijkt nu toch echt aan te breken. En dat is te zien in de tuin: de krokussen zijn al uitgebloeid, de narcissen bloeien nu en de tuinliefhebbers zijn weer volop begonnen. Dat zie je in de siertuinen rondom de huizen, maar dat zie je zeker op de volkstuinen van de Volkstuinvereniging Beek en Donk.

Er wordt volop gespit, geschoffeld en geharkt om de grond weer zaai- en plantklaar te maken. De eerste tuinbonen zijn al gezaaid, de eerste aardappelen geplant. Maar pas op, het is nog vroeg, voor veel gewassen is het nog te vroeg om te zaaien en te planten. De oude gezegdes: maart roert zijn staart, aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed, en de ijsheiligen die de maand mei nog onveilig kunnen maken, zijn alom bekend.

Dat betekent dat je in een groentetuin nog maanden aan de slag kunt met planten en zaaien van gewassen. En dat je dus niet te laat bent als je er over dacht om een eigen groentetuin aan te leggen, en daar dit jaar nog de vruchten van wilt plukken. Op de complexen 'De Voorbeemd' en de 'Laarsche Velden' zijn nog wat percelen van 100 of 200 m2 vrij.

Als je ziet wat tuiniers daar zoal oogsten in de loop van een jaar, dan zul je verbaasd zijn: onder andere spinazie en spitskool in de lente, later aardbeien of vroege aardappeltjes, gevolgd door boontjes, tomaten, tot spruiten en prei aan toe, die er op dit moment zelfs nog zijn. En dat is niet alles: de een verbouwt hele speciale dingen, zoals de vergeten groentes waar je tegenwoordig weer van hoort, de ander werkt in een aparte hoek uitsluitend op biologische wijze. En tussen alles door zie je sierplanten en vruchtbomen en -struiken, en bloemen in alle kleuren.

Denk je nu dat het iets voor jou is om zelf zo'n tuin te hebben, aarzel dan niet en neem contact op met de voorzitter van Volkstuinvereniging Beek en Donk, om je te laten informeren over de mogelijkheden, vrije percelen, en wat dat kost. En dat zal je zeker meevallen. Informeer bij de voorzitter, de heer Toon Swinkels via telefoonnummer 0492-462451. Wie weet zien zij je in de loop van dit jaar een heel enthousiast lid worden van Volkstuinvereniging.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding