Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: fc3c92
Foto:
Algemeen

Vendelgroet Ere-koning Pierre Steegs

Lieshout – Het Sint Servatius gilde heeft zaterdag 23 maart een vendelgroet gebracht aan de Ere-koning Pierre Steegs voor zijn verjaardag. De erekoning bij het St. Servatiusgilde komt voort uit de leden die op Kermismaandag schieten voor het ere-koningschap, en alleen door de mannelijk leden van 18 jaar en ouder. De Broeders schieten voor het koningschap.

Aan het ere-koningschap zitten ook verplichtingen, zoals een zilverenschild schenken. De gilde attributen goed beheren en onderhouden en waken over de staf. Dit is vanaf september letterlijk en figuurlijk in goede handen bij Pierre. Hij laat nog liever zijn bier staan dan zijn staf in andere waakzame handen te geven. Ook zal de ere-koning in overleg, met het bestuur, het gilde uitnodigen voor de viering van zijn verjaardag. Na een toespraak van de Hoofdman krijgt de ere-koning een cadeau aangeboden en voor zijn vrouw Laura was er een mooi boeket bloemen. Na de vendelgroet heeft Pierre zijn schild aangeboden, en dat ziet er prachtig uit. Het bezoek duurde, zoals afgesproken twee uur. Er is heel goed gezorgd voor de inwendige mens en het gilde is hier dankbaar voor. Uit ere-koningen komen vaak gildebroers voort, dus wie weet, Pierre!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>