Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c8a2c2
Foto:
Algemeen

'Ut Bruukske' eerste plek bij Dorpskwis 'Kweet Ut'

Mariahout – Op vrijdag vijftien maart vond in Mariahout en Lieshout de derde oMase Dorpskwis plaats. Twee weken later was in 'De Pelgrim' de prijsuitreiking. 'Hoe goed hebben we het gedaan?'

'Ut Bruukske' het beste in 2019
"Ik gok dat we rond de zevende plek eindigen", aldus een van de deelnemers. "We waren op tijd klaar, maar of we het formulier zorgvuldig ingevuld hebben? Ze letten ook op taal." De organiserende werkgroep had zich aan de belofte van vorig jaar gehouden. De quiz was minder gecompliceerd dan vorig jaar. Er was op de quizavond nog voldoende tijd om gezellig te borrelen en te buurten. Gezellig samen komen was bij de 23 deelnemende teams zeker gelukt en daarmee is de doelstelling geslaagd; bijna 500 mensen hebben een leuke avond gehad. Dat uiteindelijk 'Ut Bruukske' er met de winst vandoor ging was voor initiatiefneemster en 'Kweet Ut' maakster van het eerste uur, Marieke Hulsen, leuk. "Het prijzengeld gaat naar goede doelen", vertelt Marieke blij, "en ik vind het toch fijn dat al het geld binnen Mariahout blijft."

Goede doelen goed bedeeld
'Ut Bruukske' kreeg door het winnen van de quiz 250 euro voor het St. Nicolaascomité Mariahout. Nummer twee, 'Jolige Jokers', en drie, 'De Lukasjes', wonnen iets kleinere geldbedragen voor respectievelijk de Collecteweek Mariahout en de Jeugd van Toneelvereniging Mariahout. Door een leuke quizavond te houden worden ook mooie initiatieven in Mariahout gesteund. Op de avond zelf werden er per categorie ook prijsjes uitgedeeld. Was je de beste van een van de tien categorieën, dan verdiende je een portie bitterballen en een flesje wijn.

Lekkere vragen?
Tijdens prijsuitreiking werd ook onthuld wat de oplossingen van de 'geheime opdrachten' waren. De drie soorten thee, door sommigen als 'bossmaak' aangemerkt, bleken Earl Grey, gember en groene thee te zijn. Het proeven van twee gerechten bij restaurant 'De Pelgrim' was nog best lastig. Niemand had dan ook alle ingrediënten geraden, maar wie verwacht er dan ook dat er appelsap in de kerriesoep zit? De dames die op de foto van de kousenfabriek stonden waren op vijftien maart regelmatig gebeld en op diezelfde avond kwamen deelnemers aan de quiz erachter dat het straatnaambordje van de Burg. Mostermanslaan in Lieshout twee verschillende jaartallen weergeeft. Op het ene bordje begint zijn ambtstermijn in 1933 terwijl aan de andere kant van de straat de burgemeester pas in 1938 aantrad. 'Kweet Ut' geeft aan om volgend jaar weer raadsels te veroorzaken en wederom een quiz te maken. Zet de vrijdag veertien dagen na carnavalsvrijdag maar vast in uw agenda.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>