Activiteiten bij KBO Lieshout

Algemeen Senioren

Lieshout - KBO Lieshout heeft veel activiteiten. Iedere week kunt u bijvoorbeeld meedoen aan de gratis fitnesslessen in de Beweegtuin, kunt u sjoelen, kaarten of kienen, of Jeu de Boules spelen. Ook sportieve activiteiten zoals fietsen, wandelen en zwemmen zijn vaste activiteiten. En verder staan kunst, cultuur, reizen en informatieve bijeenkomsten op de agenda. Kom eens een kijkje nemen bij hun Inloop en maak kennis met een dynamische seniorenvereniging. Iedere dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis van Lieshout. U bent van harte welkom.

Excursie Speelhuis Helmond
Na de brand in 2011 in Het Speelhuis heeft de gemeente Helmond gezocht naar een nieuwe locatie voor het theater. Die is gevonden in de Onze-LieveVrouwe kerk. De buitenkant van dit rijksmonument is in de oorspronkelijke staat behouden. Binnenin de kerk is nieuwbouw voor het theater gekomen. De architecten Van Dongen en Koschuch hebben de kerk met prachtige moderne architectuur vertaald in een comfortabel modern theater. De glazen omarming van de kerk die zij ontworpen hebben is heel bijzonder. Op donderdag 11 april wordt KBO Lieshout om 13.30 uur ontvangen in Het Speelhuis met koffie en gebak en krijgt men een rondleiding door dit heel bijzondere nieuwe theater.

KBO Workshop Paasbloemstuk
Op dinsdag 16 april kunt u een paasbloemstuk maken tijdens de KBO workshop die gehouden wordt onder leiding van bloemist Ralph Bertens van Bloemend. Ralph ontwerpt weer een fraai paasstuk dat tijdens deze workshop onder zijn inspirerende en deskundige leiding gemaakt gaat worden. U hoeft alleen een mesje en/of snoeischaar mee te brengen. Ze beginnen om 19.30 uur in de jongerenruimte in het Dorpshuis. Leden kunnen zich nog tot en met 9 april opgeven bij de Inloop De kosten voor deelname aan de workshop bedragen €25,00 maar voor leden van KBO Lieshout €22,50. Dat is inclusief een kopje koffie.

Niet vertrouwd met het Openbaar Vervoer of de OV-Chipkaart?
Kom dan op donderdagmiddag 18 april om 13.30 uur naar het Dorpshuis in Lieshout. KBO Lieshout organiseert in samenwerking met KBO-Brabant en de Reizigersoverleg Brabant een voorlichtingsmiddag over het Openbaar Vervoer. En de OV-chipkaart. Als u ter plekke ook hulp bij de aanvraag van een OV-chipkaart wilt, breng dan uw ID kaart of paspoort mee. De mogelijkheid bestaat om (na enkele weken) gezamenlijk een oefenrit met de OV-Chipkaart kaart te gaan maken. Deelname aan deze middag is gratis, wel graag aanmelden. Dat kan tot en met dinsdag 16 april bij de Inloop of per mail naar het secretariaat: kbolieshout@gmail.com.

PaasKienen
Op vrijdag 19 april organiseert de Seniorenvereniging KBO Lieshout in het Dorpshuis weer de bekende en gezellige KBO kienavond. Deze keer staat de avond in het teken van Pasen en ontvangen alle deelnemers een bijzondere paasverrassing. De zaal is open om 19.00 uur en het kienen begint om 20.00 uur. Na het kienen houden zij traditiegetrouw de loterij. Kom gewoon naar het Dorpshuis en sluit maar aan. Zeker ook als u alleen bent kan het gezellig zijn om een avondje te komen kienen met al die andere mensen. U bent van harte welkom.

Noteer vast in uw agenda: dinsdag 23 april dagreis naar Dussen, Gorkum en 's Gravenmoer, woensdagavond 24 april informatiebijeenkomst huisartsenpraktijk anno 2019 met huisarts E. Lindeman.