Weekend 50 jaar Jeugdorkest O&U van start

Algemeen Muziek

Beek en Donk - Het weekend van 6 en 7 april staat vol van jeugd en muziek. In het kader van het 50-jarig jubileum van het Jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning (O&U) worden in het Muziekcentrum Het Anker twee dagen lang allerlei activiteiten georganiseerd. Zelf meedoen of komen luisteren? Het is dit weekend allemaal mogelijk.

Zaterdag zijn er overdag verschillende workshops waarbij iedereen tot 18 jaar oud kan leren over Rap, DJ en/of slagwerk. In de avond laten Anna Eva Prick en Pieter Prick het indrukwekkende verband zien tussen het maken van muziek en de ontwikkeling van het kind. Heeft u altijd al willen weten of kinderen beter leren door het bespelen van een instrument?; Of kinderen sociaal vaardiger worden door het bespelen van een instrument? Of je slimmer wordt van muziek maken?Antwoorden op deze vragen krijgt u tijdens de lezing Muziek & Brein in Muziekcentrum Het Anker om 19.30 uur.

Ook de dag erna, zondag 7 april, hebben de Stichting Muziekopleiding van O&U en het Jeugdorkest activiteiten georganiseerd. Zo starten de kinderen van de Laarbeekse basisscholen om 10.00 uur met het presenteren van het scholenproject. Een mooi project waarbij de kinderen mogen laten zien wat ze afgelopen weken hebben geleerd! Zondagmiddag (14.00-17.00 uur) is het grote podium beschikbaar voor iedereen die wil zingen, dansen, muziek maken of een theaterstukje wil voordragen. Onder andere laten een aantal startende bandjes van zich laten horen tijdens het open podium!

Bij zijn is dus meemaken! Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats in Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk.