Logo mooilaarbeek.nl
De Heggemus   | Fotonummer: 11df9a
De Heggemus (Foto: Leo van den Heuvel)
Lezingen

Lezing over zaadetende vogels bij IVN Laarbeek

Laarbeek - Al twee keer heeft u bij het IVN Laarbeek kunnen genieten van een lezing van Lou Megens. De laatste keer was het een fascinerende lezing over de koekoek. Opnieuw heeft het IVN Lou Megens kunnen vragen voor een lezing. Deze keer is het thema de Europese zaadetende zangvogels. De lezing wordt gehouden op donderdag 18 april.

U kunt genieten van geweldige opnamen van zaad- en algemene vogels en van goede achtergrondinformatie. Er worden bewegende beelden getoond van een voerende appelvink, vink, putter, kneu, groenling en geelgors, en verder beelden van de heggenmus, de ekster, de roek en de goudvink op hun nesten. Verder een kleine bonte specht die zijn nest uithakt, een zwerm spreeuwen in de avond en een vissende ijsvogel. Veel vogels zijn via ondersteunend geluid te horen. Een aanrader voor iedereen die vogels een warm hart toedraagt en geïnteresseerd is in deze fascinerende wereldbewoners!

De heggenmus is een van de vogels die Lou Megens behandelt. Op bijgaande foto, genomen door Leo van den Heuvel, ziet u deze in vol ornaat, terwijl hij een zaadje aan het eten is. Zoals gebruikelijk vindt de lezing plaats in het IVN gebouw de Bimd aan de Beekseweg 3 in Aarle-Rixtel. De lezing wordt gehouden op donderdag 18 april om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Iedereen is welkom.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>