Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 8be3bd
Foto:
Lezingen

Lezing bij Heemkundekring Lieshout: 'De Molens van Lieshout'

Lieshout - Een vijftal jaren geleden heeft Jan Tielemans een eerste lezing gegeven over molens door de eeuwen heen. Op woensdag 17 april geeft hij wederom een lezing over molens en dan speciaal over de molens in Lieshout. De lezing wordt gehouden in Zaal de Koekoek aan de Dorpsstraat in Lieshout.

In Nederland zijn nog ruim 1200 werkende molens en twee daarvan staan in Lieshout. Dat zijn molen 'De Leest' en molen 'De Vogelenzang'. Molen "De Vogelenzang" dateert van 1819 en viert dus dit jaar zijn tweehonderdste verjaardag. Dat feest gaat niet ongemerkt voorbij en wordt op zondag 25 augustus uitgebreid gevierd. In de aanloop naar dit feest wordt deze lezing gehouden. Jan vertelt over het leven van de molenaars. Geen wind, dan was er armoe. Meel was stof, dat overal in doordrong. Niet alleen in de kleren maar ook in de longen. Elke dinsdag en zaterdag houdt Jan molen 'De Leest' draaiende en het is elke keer weer een genot om te zien.

De lezing begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis, ook als u geen lid bent van de Heemkundekring.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>