Winst en verlies voor vv Mariahout

Mariahout - Johan van Lierop was op donderdagavond de grote man bij kampioenskandidaat RKPVV. Op bezoek bij Mariahout maakte hij alle vier de Helmondse doelpunten.

De eerste tien minuten gingen gelijk op, maar daarna kreeg RKPVV de betere van het spel. Na vijftien minuten resulteerde dat in het openingsdoelpunt. PVV kreeg op ongeveer 25 meter van het doel een vrije trap die schitterend in de hoek werd gekruld door Van Lierop. Tien minuten later kregen de bezoekers weer een vrije trap van dezelfde afstand en deze was opnieuw een prooi voor Johan van Lierop: 0-2.

Na de rust begon Mariahout sterk. Tim Barten scoorde snel de aansluitingstreffer: 1-2. Niet veel later wisten de Helmonders toch weer verder uit te lopen. Het was weer Johan van Lierop die het net wist te vinden: 1-3. De thuisploeg gaf niet op en knokte zich wederom door een doelpunt van Barten terug in de wedstrijd: 2-3. Het slotakkoord was toch weer voor Van Lierop. Na een mooie combinatie met Tony van der Wijst schoot hij de 2-4 eindstand op het bord.

Mariahout wint bij Bruheze
Voor de tweede keer in zeven dagen troffen Mariahout en Bruheze elkaar, ditmaal op sportpark Espendonk in Helmond. Mariahout wist van tevoren wat het kon verwachten, want vorige week was het Bruheze dat de drie punten mee naar huis nam. In tegenstelling tot de vorige ontmoeting was het deze keer Mariahout dat na twaalf minuten op voorsprong kwam. Op aangeven van Tim Barten kon Stijn van den Bogaard de bal binnenwerken: 0-1. Bruheze had in de eerste helft het meeste balbezit, maar ondanks dat wist Mariahout er met regelmaat gevaarlijk uit te komen. Doelpunten leverde het echter niet op. In de 37e minuut viel Stijn van den Bogaard geblesseerd uit en voor hem kwam Sander Scheepers in de ploeg. Zijn invalbeurt verliep voor Sander teleurstellend, want al na acht minuten moest ook hij geblesseerd het veld verlaten en mocht A-speler Tim Aarts voor hem het veld betreden.

Direct na rust vielen er direct twee grote kansen te noteren. Eerst was het Bruheze dat de kans op de gelijkmaker miste en meteen daarna liet ook Mariahout het na om de score uit te breiden. De wedstrijd kende in de tweede helft eenzelfde beeld als in de eerste helft. Bruheze was het meest aan de bal en Mariahout creëerde een paar kansjes. In de 62e minuut wipte Tim Barten de bal hoog over de laatste man en schoot de bal, die uit de lucht kwam vallen, snoeihard op de goed uitkomende keeper die aan deze redding een bloedneus overhield. Meer grote noemenswaardigheden vielen er in het vervolg niet te noteren, waardoor 0-1 de eindstand werd.

Komende zondag nemen de Marianen het thuis op tegen ASV'33 uit Aarle-Rixtel. Aanvang wedstrijd is 14.00uur.