Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: d38cc0
Foto: Jan Janssen
Algemeen

Fase twee van start op de Hoge Suute in Mariahout

Mariahout - Een dag waar de nieuwe bewoners van d'n Hoge Suute in Mariahout lang naar uitgekeken hebben. Op vrijdag 5 april 2019 werden zij door de wethouder Tonny Meulensteen en Robert Hellings van Cedrus Vastgoed uitgenodigd om bij de oplevering van fase 1 en de eerste steenlegging van fase 2 aanwezig te zijn.

Afgelopen vrijdag was de start en de bouw gevierd van fase 2 en de komende oplevering van fase 1. Robert, de projectontwikkelaar, bedankt de gemeente Laarbeek voor de kans die Cedrus Vastgoed heeft gekregen voor het ontwikkelen van dit mooie project. Wethouder Meulensteen vertelde dat er vanaf het eerste moment meer liefhebbers dan woningen waren. Vandaar dat er besloten is om met de tweede fase van start te gaan. De eerste fase bestaat uit acht huurwoningen in de vrije sector, drie koopwoningen en twee seniorenwoningen. Deze worden eind april naar verwachting opgeleverd. Voor de acht huurwoningen in de vrije sector kan er contact worden opgenomen met Broeckx Makelaars. De tweede fase bestaat uit een zevental koopwoningen. Twee geschakelde woningen, drie geschakelde starterswoningen en één twee-onder-een-kap woning. Momenteel staan er nog twee woningen van fase 2 nog te koop. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met BrouwersMoors & Partners.

De eerste steenlegging
De kinderen van Marieke de Bruin, een van de nieuwe bewoners, mogen de eerste steenlegging doen. Enthousiast beginnen ze aan deze klus met een beetje hulp van zowel Robert als Tonny. Als afsluiting van het officiële gedeelte spreekt Marieke de nieuwe bewoners nog even toe: "Ik ben op dit moment al woonachtig in deze wijk, vandaar dat ik ben gevraagd iets te zeggen. Ik ben enorm blij dat wij de kans hebben gekregen om te bouwen aan een nieuwe start in deze prachtige wijk." En bouwen kun je in Mariahout volgens Marieke. Niet alleen aan huizen maar ook zeker op elkaar. Zij vervolgt haar speech: "Het is een fijne en hechte gemeenschap waar iedereen voor elkaar klaar staat, wat het wonen in Mariahout tot een feestje maakt. Vanaf dag één hebben wij ons hier ontzettend welkom gevoeld. Dus heet ik iedereen, ook de mensen die nóg niet uit Mariahout komen, een warm welkom in dit mooie dorp. Maar ook in deze fijne jonge nieuwe wijk, waar ook gezelligheid en behulpzaamheid heel hoog in het vaandel staan. Een heel groot dank je wel aan iedereen die dit voor ons mogelijk gemaakt heeft, want ik hoop dat iedereen zijn of haar nieuwe thuis, net als wij, als een lot uit de loterij zien. Laten wij straks proosten op een fijne toekomst als buurtgenoten met en onder elkaar."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>