De aanvoerder van RKGSV werkt de bal weg
De aanvoerder van RKGSV werkt de bal weg Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

ASV '33 sprokkelt weer een punt

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De inhaalwedstrijd tegen SJVV op donderdag 4 april werd verloren met 1-3. Zondag 7 april bleef het 0-0 tegen RKGSV. Met nog 8 wedstrijden te gaan, bivakkeert ASV '33 momenteel op de 11de plaats.

ASV '33 – SJVV
De vraag is of het aan het tijdstip lag, donderdagavond 18.30 uur, maar ASV '33 speelde een van de slechtste wedstrijden van het seizoen. Vooral in de eerste helft leken veel spelers niet bij de les. Er was minder felheid dan in de voorgaande wedstrijden. Veel passes mislukten, waardoor ASV '33 nauwelijks aan voetballen toekwam. SJVV was gevaarlijker en dat resulteerde na ruim 10 minuten in een open kans, maar de bal sprong via de onderkant van de lat weer het veld in. Vijf minuten later was het wel raak. Wout Munsters zette enkele verdedigers op het verkeerde been en schoof de bal beheerst in het doel: 0-1. ASV '33 kwam in de eerste helft tot slechts twee kansen. Beide keren schoot Thomas Fritsen de bal ver over.

In de tweede helft begon ASV '33 feller en zette SJVV onder druk. Dat leverde echter weinig gevaar op voor het doel van SJVV. De beste kans was voor Pim van den Tillaart die een goede voorzet van Thomas Fritsen net over kopte. Een kwartier voor tijd verdubbelde SJVV de voorsprong. De vrijstaande Stan Smits kreeg de bal na een goede actie van de spits en scoorde de 0-2. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar twee minuten later maakte ASV '33 de aansluitingstreffer. Een voorzet op maat van de goed ingevallen Kevin van Schijndel werd door Pim van den Tillaart tegendraads ingekopt. Vlak voor tijd speelde Stijn Kersjes zich goed vrij, maar zijn schot ging net naast. In de laatste minuut werd ASV-keeper Martijn Verbakel volkomen onterecht uit het veld gestuurd. Hij claimde een achterbal, maar de scheidsrechter gaf een corner. Uit frustratie gooide Martijn de bal hard op de grond, waarna de scheidsrechter hem, tot verbijstering van iedereen, de rode kaart gaf. Uit de corner maakte Kamiel Knapen de 1-3 voor SJVV.

ASV '33 – RKGSV
De wedstrijd thuis tegen Gerwen was vergelijkbaar met de uitwedstrijd. Twee hardwerkende ploegen die veel moeite hadden kansen te creëren. De enige kans van ASV '33 in de eerste helft ontstond uit een corner. De bal werd doorgekopt en maar de daaropvolgende inzet ging over het doel van RKGSV. RKGSV kon ook geen gevaar stichten voor het doel van ASV '33. Het enige wapenfeit was, na bijna een half uur spelen, een schot dat net over ging.

In de tweede helft drong ASV '33 wat meer aan en dat resulteerde in een handvol aardige kansen. Maar telkens wisten de keeper of een van de verdedigers van RKGSV de schoten te blokkeren. De beste mogelijkheid was voor Stijn Kersjes. In de uitwedstrijd was hij nog de matchwinner, maar nu werd zijn vlammend schot uit de kruising getikt door de uitstekende keeper van RKGSV. Bijna nog ging RKGSV met de volle buit naar huis. In de voorlaatste minuut werd een voorzet vanaf links net naast gekopt. En in de laatste minuut belandde een hoge bal van Gerwen boven op de lat, waarna deze werd weggewerkt. Een punt uit twee thuiswedstrijden is weinig, maar ASV '33 houdt nog steeds drie ploegen, waaronder RKGSV, onder zich.

Komende zondag om 14.00 uur gaat ASV '33 op bezoek bij Mariahout.