Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c3800f
Foto:
Sport

Na 22 jaar eindelijk weer een titel voor BC Lieshout

Lieshout - Voor het eerst na 22 jaar is het de vrouwen van BasketbalClub Lieshout gelukt om in Eindhoven de titel te veroveren in de tweede klasse A. 22 jaar heeft de vereniging op een nieuwe kampioenstitel moeten wachten. Toen werden de vrouwen kampioen op het hoogste niveau in Nederland. Deze keer is het was klasses lager, maar dat maakt de pret er zeker niet minder om.

Kampioen
In de sporthal van de TU/e is verslaat Lieshout met een score van 27-116 tegenstander Tantalus-2. Al sinds een aantal weken staan de vrouwen uit Lieshout gelijk met Venlo. Hoewel Tantalus-2, een team van Eindhovense studenten, onderaan de lijst staat, is het altijd weer spannend of het ook echt lukt om kampioen te worden. Ayla Steegs-Janssen vindt het in haar hart jammer, dat de club niet in de eigen sporthal de titel binnenhaalt, maar gelukkig zijn er ook in Eindhoven een aantal fans aanwezig om de kampioenstitel te vieren. Vrienden, vriendinnen, ouders en schoonfamilie zijn opgetrommeld om op het terrein van de technische universiteit een feestje te vieren. Het begin van de wedstrijd is in het voordeel van Tantalus. Het team wordt dus al heel snel met de voetjes op de vloer gezet: "Dat viel wel even tegen", zegt Ayla, "maar ja dat gebeurt soms. Ook de uitslag van een wedstrijd tegen Oirschot, een team waarvan we meestal winnen, viel een keer goed tegen. En dan denk je: Als het maar niet weer fout gaat…" Het team zou toch wel kampioen zijn geworden. "Maar het is toch fijner, als je gelijk het kampioenschap kunt binnenhalen. We moesten afgelopen vrijdag nog één van de drie komende wedstrijden winnen, dus gelijk de eerste wedstrijd winnen is een mooi gevoel", vertelt Ayla enthousiast.

Ervaring
De groep uit Lieshout is een echte eenheid. Ayla (32) is de oudste en de volgende in leeftijd is Lisa Monen van 23. "Het is een echte jonge gedreven groep dus en er steekt niemand met kop en schouders bovenuit", aldus de kersverse kampioen. Ayla wordt wel de moeder van het team genoemd vanwege het leeftijdsverschil. Twee keer in de week wordt getraind, maar het belangrijkste is, dat iedereen het beste beentje voorzet. Een echte aanvoerder kent de groep niet en dat is volgens Ayla ook niet nodig. Maar uit haar verhalen blijkt dat Ayla wel als de morele aanvoerder wordt gezien, alleen al omdat ze de meeste ervaring heeft.

Carlos
Aanstaande zaterdag om 18.15 uur speelt de groep weer in de eigen sporthal De Klumper. Dan staat er een huldiging op het programma en een klein feestje bij café Thuis in Beek en Donk, de sponsor van de club. Het champagnefeestje van afgelopen vrijdag zal in café Thuis ongetwijfeld worden herhaald, en dan hopen de dames er een leuke avond van te maken in hun sponsorhuis. Natuurlijk klonk vrijdag na de kampioenswedstrijd het lied 'We Are The Champions', maar het echte lied, dat bij kampioenschappen van Lieshout hoort, is van onze plaatselijke zanger. De titel is 'Het Is Onze Club' en het lied is gemaakt door Carlos Donkers naar aanleiding van het kampioenschap van 22 jaar geleden. Ayla belooft de cd af te stoffen en dat lied aanstaande zaterdag zeker een paar keer te draaien tijdens het feest.

DeMooiLaarbeekKrant feliciteert de dames basketballers uit Lieshout en wenst hen veel succes toe in de komende jaren. En misschien… is dit de groep, die het succes van 22 jaar geleden kan evenaren.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>