Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 22f3a0
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

Geslaagde eerste editie Laarbeeks Peil

Laarbeek - Voor sommigen was het nog wat onwennig, anderen moesten even wennen aan de microfoon, maar de organisatie kan terug kijken op een geslaagde eerste editie van Laarbeeks Peil, een open politiek café. 

De organisatie was woensdagavond in handen van Ondernemersvereniging Vier, DeMooiLaarbeekKrant en Omroep Kontakt. Het vooraf verwachte en wellicht gehoopte vuurwerk bleef misschien uit, maar deelnemers aan de discussie konden toch hun punt maken. Rode draad bij Laarbeeks Peil was woensdagavond de sportvereniging. Veel clubs waren vertegenwoordigd, net zoals de politieke partijen die in de gemeenteraad zitten. Onder leiding van Frits Swinkels werd eerst gekeken hoe de clubs er globaal voor staan en wat de knelpunten voor hen zijn richting de toekomst. Vooraf gaven sportclubs aan dat zij in algemene zin tevreden zijn met hoe de zaken ervoor staan en dat ook het contact met de gemeente goed is. De kanttekening daarbij werd gemaakt dat overleg over grote investeringen wel stroef verloopt. 

Knelpunten waar clubs tegen aanlopen zijn onder meer het aantal leden en een gebrek aan voldoende vrijwilligers. Oskar Martens van Badmintonclub Ganzeveer uit Aarle-Rixtel gaf aan dat zijn vereniging juist voldoende vrijwilligers heeft, omdat het in de cultuur van de club zit. Johan Heurter van tafeltennisvereniging ATTC sprak over de onzekerheid van die club vanwege het wel/niet verdwijnen van hun sporthal. "Wij willen weten waar we aan toe zijn, de geruchtenstroom komt ook van enkele politieke partijen."

Aan de hand van enkele stellingen kon de politiek reageren op reacties uit de zaal. Zo werd gesteld dat de vier voetbalclubs één kunstgrasveld moeten gaan delen. Voorzitter Hans van Asten van ASV'33 reageerde gevat. "Als die bij ASV ligt is het prima". Hans Strijbosch van de PvdA gaf aan dat het voor de clubs onmogelijk is om één veld te delen, in zijn ogen was dat simpelweg te weinig.

Een ander stelling was dat sporten de gemeenschap geld mag kosten. Jos Gruijters was het namens de Werkgroep daarmee eens. Op de stelling dat er subsidiegeld naar oudere sporters moet gaan reageerde Bowen Straatman namens PNL. "Niet per se meer. Ik denk dat het niet aan subsidies ligt dat ouderen niet sporten. Je ziet dat verenigingen het nu al op pakken om iets voor ouderen te doen."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>