Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c0393c
Foto:

Hotel 't Zilvergeneugt in Lieshout sluit deuren

Lieshout - Hotel t' Zilvergeneugt, was een oord van rust, sereniteit en vrede. Alleen toen kwamen de ruim 1700 bezoekers naar het hotel. Veel bezoekers, waarvan er een paar knap lastig waren, vragen om veel personeel en als bijna iedereen die er werkt zich ziek meldt, dan is het voor manager O. Dikkenberg onmogelijk om een driesterrenhotel goed te laten draaien. Het was gedaan met de rust.

Toneelvereniging De Vriendenkring kijkt met een goed gevoel en vol trots terug op de toneeluitvoeringen. Zeven avonden waren al uitverkocht voor ze begonnen met spelen en de andere twee avonden waren ook druk bezocht. Zij zien dat als een groot compliment want de bezoekers weten dat ze weer een mooie klucht te zien krijgen, wat het handelsmerk is van De Vriendenkring.

Regisseur Gerrit van Kaathoven en assistent-regisseur Toos Daniels kijken tevreden terug op de uitvoeringen. Het beeld wat zij voor ogen hadden toen ze in dit project stapten is voor 100 procent neergezet op het podium. Vooral bij de eerste uitvoering was de spanning om te snijden, want het publiek bepaalt of het stuk aanslaat of niet. Na de eerste avond was het wel duidelijk dat het negen avonden een feestje zou gaan worden. Dan valt er echt een last van de schouders van die twee kartrekkers.

Voor de spelers waren het 3 mooie, maar ook pittige weken. Want negen keer opnieuw jezelf opladen om weer dat podium op te gaan is best zwaar. Maar als de voorstelling dan weer van start gaat en je stapt het podium op dan valt die vermoeidheid weer helemaal van je af en als het publiek dan de eerste lachsalvo geeft gingen de spelers weer helemaal los.

Zaterdag was de laatste uitvoering van 'Prinselijke problemen'. Nog een keer werd alles gegeven voor een stampvolle uitverkochte zaal, maar als het doek dan dicht gaat, is het nog niet gedaan. Zondagmorgen was het om 9.00 uur weer opruimen in het Dorpshuis. Nog even flink de schouders eronder met het hele team, zowel spelers als decorbouwers. Alles en iedereen was aanwezig, om 12.00 uur was er niets meer te zien van het hotel en was de zaal weer gewoon de theaterzaal van het Dorpshuis. Daarna is het hele team een hapje gaan eten bij Café/Zaal de Koekoek en zijn ze nog wat na gaan borrelen om het seizoen samen goed af te sluiten.

Nu is er een paar maanden rust voor de spelers, maar achter de schermen wordt alweer druk nagedacht over het komende seizoen wat in september weer van start gaat. Dan wordt er weer iedere woensdag gerepeteerd en hard gewerkt om voor het publiek weer een mooie klucht neer te zetten. Dan hopen ze ook weer 9 avonden een feestje te bouwen in het Dorpshuis in Lieshout. Samen met hopelijk, weer heel veel bezoekers bij Toneelvereniging 'De Vriendenkring'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>