Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: d19f11
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Tiende editie Kikkerconcert IVN Laarbeek

Laarbeek - Traditiegetrouw op de eerste zondag in juni, is ook dit jaar weer het Kikkerconcert bij IVN Laarbeek. Het IVN is natuurlijk heel trots dat ze met heel veel enthousiaste vrijwilligers deze watermaand kunnen openen en ze gaan ervoor. Het thema dit jaar is biodiversiteit. Het IVN is met de scholen die hun Boomfeestdag hebben bezocht ook al met dit thema bezig geweest, ook de eigen jeugdgemeenteraad en jeugd IVN.

Het IVN probeert kinderen, maar ook ouders, het belang bij te brengen van biodiversiteit. Hoe belangrijk insecten zijn voor het voedsel, dat men voor 70 procent afhankelijk is van deze kleine beestjes. Want zonder insecten, geen bevruchting, dus geen eten. En dan te bedenken dat er de laatste 30 jaar 75% minder insecten zijn. Tijd om bij stil te staan.

Maar ze hebben natuurlijk ook feest. 10 jaar Kikkerconcert en Kikker van de schrijver Driehuis is ook jarig, 30 jaar en nog steeds springlevend. Daar gaat het IVN zeker wat mee doen. Natuurlijk is er weer de gezellige tuin en muziekpodium. Maar daarover later meer. Noteer alvast 2 juni in je agenda om er met IVN Laarbeek een fijn feestje van te maken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>