Logo mooilaarbeek.nl
Werkgroep activiteiten Ondernemersvereniging Heuvelplein is klaar voor de Dorpsbarbecue   | Fotonummer: cdc950
Werkgroep activiteiten Ondernemersvereniging Heuvelplein is klaar voor de Dorpsbarbecue (Foto: Mark Barten)

Gezellig met het zijn allen barbecueën op het Heuvelplein

Beek en Donk – Trommel vrienden, familie, buren of kennissen op en kom gezellig met de rest van het dorp barbecueën op het Heuvelplein. Je bent van harte welkom op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) voor dit nieuwe laagdrempelige en unieke evenement. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig, tenzij je een barbecuepakket af wilt nemen bij onze lokale ondernemers.

Alles zelf meenemen
Ondernemersvereniging Heuvelplein is de organisator achter dit ludieke evenement. "Het is heel laagdrempelig", vertelt Mieke van den Bergh. "Wij zetten hekken neer om het terrein af te bakenen en zorgen voor containers en prullenbakken. Daarnaast komt er een luchtkussen voor de kinderen en een DJ die leuke zomerse muziek draait. De rest neem je als inwoner zelf mee." Ronnie Tijssen vult aan: "Je regelt dus zelf je stoelen, tafel(s) en barbecuespullen. Zo wordt het één gezellige boel op het Heuvelplein."

Bestellen
De supermarkten (Jan Linders en Jumbo) zijn open op de dag van de DorpsBBQ, waardoor je het meeste ook nog tijdens het evenement kan halen. Wie wil, kan via de ondernemersvereniging een barbecuepakket bestellen. Dit bestaat uit vlees van Slagerij Brouwers, bourgondisch stokbrood van Bakkerij 't Bakkertje, wegwerpbarbecue(s) en vlees- en vegetarische salade van Jan Linders. Ronnie: "Binnenkort valt er een flyer bij iedereen in Beek en Donk in de bus, waarop je je aan kan melden voor als je een barbecuepakket af wilt nemen. Deze flyers komen ook bij de leden van Ondernemersvereniging Heuvelplein in de winkel te liggen. Aanmelden kan tot en met 26 mei." Mieke vervolgt: "Maar dit is dus niet verplicht. Voor de DorpsBBQ hoef je je niet aan te melden. Je mag op die dag gewoon komen met je spullen en erbij gaan zitten. We maken er samen iets gezelligs van!"

Regels
Het evenement begint om 14.00 uur en uiterlijk om 20.00 uur worden alle spullen opgeruimd en is de DorpsBBQ ten einde. "We hebben een paar kleine regels om de veiligheid op het plein te bevorderen", vertelt Ronnie. "Je mag bijvoorbeeld geen glaswerk meenemen. Alleen plastic glazen. Qua drank moet je dan denken aan bier in blikjes en wijn en frisdrank uit een pak of plastic fles. Hier zal streng op gecontroleerd worden! De supermarkten (Jumbo en Jan Linders) zorgen er ook voor dat er op die dag gekoeld drinken (geen glas) te verkrijgen is." Naast de regel van 'geen glaswerk' is het ook verboden om barbecues op gas of elektriciteit mee te nemen. "We tolereren alleen barbecues op houtskolen. Daar wordt ook een speciale container voor geregeld."

Nieuw evenement
Ondernemersvereniging Heuvelplein is de afgelopen twee jaar intensief met de gemeente en De Nieuwe Winkelstraat bezig geweest om van hun locatie een echt beleefplein te maken. Dit is een langetermijnproces wat de komende jaren nog doorgaat. Mieke legt uit: "We willen meer beleving creëren op ons plein. Dat doen we niet alleen door te kijken welke winkel zit er op ons plein en wie zit waar, maar ook door het organiseren van evenementen. Zo hebben we vorig jaar Sinterklaas al flink uitgebreid en hebben we de handen ineengeslagen met buurtvereniging De Eendracht voor oudejaarsdag. Dit jaar breiden we onze activiteiten uit met een Pop Up Store Outlet op Koningsdag en deze DorpsBBQ."

Wil je je alvast aanmelden voor een barbecuepakket? Stuur dan een mail naar info@ondernemersverenigingheuvelplein.nl. Houd de Facebook-pagina Ondernemersvereniging Heuvelplein ook bij voor de laatste informatie. Hopelijk zien we je op donderdag 30 mei!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>