Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 57dd68
Foto: Theo Schepers

Programma Koningsdag in kern van Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel – Met Koningsdag zijn er weer de hele dag vele activiteiten in de kern van Aarle-Rixtel. Alles lekker dicht bij elkaar, met een vrijmarkt, luchtkussen, klimtoren, kofferbaksale, slowbiking, muziek, spelletjes en allerlei andere leuke activiteiten.

Start ochtendprogramma (10.00 uur)
De activiteiten vinden plaats in de dorpskern van Kouwenberg tot Heindertweg. Van 10.00 tot ca. 12.00 uur is het daar vrijmarkt voor en door basisschoolkinderen. Iedereen kan hier speelgoed, boeken, cd's en allerlei spulletjes verkopen of andere leuke activiteiten verzinnen. Daarnaast kunnen diverse spelletjes gespeeld worden. Ook kunt u zich weer verkleden en hiervan een leuke koninklijke foto laten maken. Bezoekers kunnen ook meehelpen met het schilderen van een Aarles schilderij. De Scouting bouwt een stellage waar wedstrijden spijkerbroek hangen gehouden worden.

Aansluitend is er om 12.30 uur een versierde fietsenoptocht, onder begeleiding van harmonie 'De Goede Hoop'. Voor iedere deelnemer ligt een verrassing klaar. De mooiste, gekste en leukste fietsen verdienen bovendien een mooie prijs. Inschrijven vanaf 11.00 uur.

Middagprogramma Koningsdag (vanaf 13.15 uur)
Na de optocht wordt om 13.15 uur door de harmonie het Wilhelmus gespeeld. Hierbij worden de gedecoreerden van het afgelopen jaar uitgenodigd. Dit is dan ook het startsein voor het middagprogramma waaraan vele Aarlese verenigingen hun medewerking verlenen.

Voetbalvereniging ASV'33 heeft dit jaar een nieuw spel, het voetbalsjoelen, en tennisvereniging de Hut zorgt voor de inwendige mens door heerlijke hamburgers te bakken. En voor wie van zoet houdt is er dit jaar weer een suikerspinkraam aanwezig. Het Heemhuis van Heemkundekring Barthold van Heessel is open, en binnen kunnen kinderen een paar digitale spelletjes spelen. Cendra is met een dj aanwezig en zorgt voor een gezellige sfeer. Verder staan er diverse kramen waar allerlei spellen kunnen worden gespeeld. Ook kunnen er ritjes gemaakt worden met de huifkar of met een pony. Een elf meter hoge klimtoren is er voor de kinderen waarvoor geen uitdaging te hoog is, en natuurlijk staat er ook weer een springkussen. Uiteraard ontbreken de terrasjes niet.

Slowbiking
Nieuw dit jaar zijn de slowbiking wedstrijden. De bedoeling hiervan is om met de fiets een parcours in een zo langzaam mogelijke tijd af te leggen. Jong en oud kunnen hieraan deelnemen en op het eind van de middag worden de winnaars gehuldigd. Kom gezellig hiernaar kijken of doe mee. Opgeven kan ter plaatse.

Kofferbaksale
Ook nieuw is de kofferbaksale, deze wordt gehouden rond de kiosk op de Kouwenberg. Heeft u nog bruikbare spullen die een tweede leven verdienen en in de kofferbak van uw auto passen, geef u dan op via mailadres: kofferbaksalekoningsdag@hotmail.com. De kosten hiervoor zijn €5,00. Omdat het terrein is afgesloten is het noodzakelijk dat u zich hiervoor aanmeldt. U krijgt dan bericht hoe u met uw auto de markt kunt bereiken.

Oja's Kingsday
Oja houdt vanaf 13.00 uur zoals als elk jaar hun Kingsday festival. Men kan 's middags terecht voor veel muziek, een hapje en een drankje en natuurlijk fantastisch bands. Een van de bands die dit jaar optreden is de feestelijke band 'Casa de la Muerte'. Deze band speelt ongetwijfeld ook nummers van debuutalbum: 'Hillbilly Tanzbar'.

Kom dus op zaterdag 27 april naar de kern van Aarle-Rixtel, en maak er gezamenlijk een prachtige, gezellige dag van.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>