Logo mooilaarbeek.nl
Muziek

Koninklijke Harmonie O&U op concertreis

Beek en Donk - De Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning (O&U) gaat van 11 tot en met 14 juli op concertreis naar Innsbruck. Twee jaar geleden heeft de vereniging een uitnodiging gekregen van de Innsbrucker Promenadenkonzerte om een concert te verzorgen in het centrum van Innsbruck op de Keizerlijke Hofburg.

Deze concertserie is een van de toonaangevende evenementen in Europa op het gebied van de blaasmuziek. De betere internationale harmonieën, big bands, fanfares, militaire orkesten, brassbands en percussie-ensembles krijgen de gelegenheid hun kunnen te laten horen tijdens een nagenoeg twee-uur durend optreden. Een internationaal spectrum muzikanten presenteert zich tijdens 33 concerten van 1 tot en met 28 juli.

Op vrijdagavond 12 juli brengt O&U met trots een mooi gevarieerd muziekprogramma. Niet alleen de orkestselectie is niet mals, ook aan de programma's worden strikte voorwaarden verbonden. Het publiek moet muzikaal verleid worden, er moeten zowel pakkende als moeilijkere werken gespeeld worden, en er mag geen pauze in het programma zitten. Verder wordt gevraagd zoveel mogelijk periodes als genres uit de muziek te vertolken. Om aan alle voorwaarden te voldoen is een staaltje programmakunde verricht waarin zowel renaissancemuziek als moderne werken verwerkt zijn; en ook marsen en Oostenrijkse traditionele muziekstukken gaan klinken. Als solist mag O&U zich verrijkt voelen met sopraan Anneke Luyten, een zangeres geboren in het Belgische Herentals. Zij zal tijdens het avondconcert de sterren van de hemel zingen met nummers als Heia in den Bergen van Emmerich Kalman en Meine Lippen, die küssen so heiß van Franz Lehár. Verder staan nummers als On the Town van Leonard Bernstein en het ingetogen Intermezzo Sinfonico uit Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni geprogrammeerd. Voor elk wat wils is hier wel op z'n plaats.

Omdat het te beperkt zou zijn om voor slechts 1 concert af te reizen naar de hoofdstad van Tirol heeft O&U contact gelegd met een plaatselijke vereniging. Op zaterdag 13 juli is O&U te gast bij Die Musikkapelle Telfs, op een steenworpafstand van Innsbruck. Telfs is een redelijk grote gemeente en volgens ingezetenen een versmelting van geschiedenis, traditie en moderniteit tot een dynamisch levensgevoel. In de binnentuin van het klooster wordt een concert verzorgd door beide verenigingen. Hoogstwaarschijnlijk zal daarna de verbroedering plaatsvinden onder het genot van inheems gerstenat. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zondag 26 mei luisteren naar het concert waar een deel van het programma gespeeld zal worden. Zie www.facebook.com/harmonie.oenu voor meer info.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>