Logo mooilaarbeek.nl
Archieffoto   | Fotonummer: e0ff1b
Archieffoto (Foto: Joost Duppen)

Dodenherdenking Lieshout 2019

Lieshout - In de St. Servatiuskerk in Lieshout wordt zaterdag 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Aanvang van deze bijeenkomst is 19.15 uur. Tineke van Hout-van den Eerenbeent zal de jaarthematekst 'Democratie komt met een verantwoordelijkheid' voorlezen. Deze tekst is speciaal voor de herdenking geschreven door Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer.

Kinderen van groep 8 van basisschool De Sprankel zullen gedichten voorlezen. Gilde Sint Servatius gaat samen met de kinderen het herdenkingsbord 'Een horizon voor ons, door hen' ophalen. Het opleidingsorkest van harmonie St. Caecilia zal de bijeenkomst muzikaal omlijsten. Peter van Kaathoven speelt 'The Last Post'. Pater Wester leidt de herdenking. Om 20.00 uur worden de klokken geluid. Na het zingen van het 'Wilhelmus' geeft het gilde buiten een vendelgroet. U bent van harte welkom!

Tijdens de ochtend van 4 mei bezoeken kinderen van groep 8 van De Sprankel de Gemenebestbegraafplaats in Woensel. Zij verzorgen daar de graven van geallieerde soldaten die in Lieshout gevallen zijn.

Bevrijdingsvuur komt naar Lieshout
Op zondag 5 mei komt Running Team Laarbeek met het bevrijdingsvuur door Lieshout. Zij halen dit vuur op zaterdagavond op in Wageningen en lopen hiermee naar Lieshout in estafettevorm. Ze worden rond 10.45 uur in Lieshout verwacht en lopen door de Dorpsstraat richting de Kiosk waar kort wordt stil gestaan bij de bevrijding van Laarbeek. Ze worden hierbij vooraf gegaan door een militaire colonne. Wat zou het mooi zijn als er veel ouders en kinderen ze komen begroeten in Lieshout. U bent van harte welkom!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>