Freek Habraken scoorde tweemaal tegen SJVV

Winst en verlies voor vv Mariahout

Sportnieuws

Mariahout - Op een goed bespeelbaar veld op Sportpark 'De Heibunders' wilde Mariahout zich zaterdag revancheren na de slechte prestatie tegen ASV.

Na 15 minuten was de eerste mogelijkheid voor Stijn van de Bogaard na een goede voorzet van Rob Wagemans. Zijn inzet werd ternauwernood gekeerd door de doelman van SJVV. Hierna volgde een prachtige aanval van Mariahout. Huib van Zutphen speelde Tim Barten aan die vervolgens mooi wegdraaide en de bal gaf op de goed spelende Stan Brugmans. De voorzet van Stan was iets te scherp waardoor Dennis Veldpaus er net niet bij kon. Uit de toegekende hoekschop legde Rob Wagemans de bal op het hoofd van Freek Habraken: 1-0. Een schot en een lobje van Tim Barten waren net niet doeltreffend en uit een voorzet van Stan Brugmans had Tim iets te veel tijd nodig waardoor een verdediger van SJVV de bal kon blokkeren.

In de tweede helft wilde Mariahout snel de wedstrijd op slot gooien. Een hard schot van Tim Barten werd, zonder dat de keeper het in de gaten had, gered en in de rebound schoot Stijn van de Bogaard op de kruising. Uit wederom een hoekschop van Rob Wagemans scoorde Freek Habraken met het hoofd op een prachtige wijze: 2-0. Een hele mooie individuele actie van Tim Barten werd helaas niet bekroond door een doelpunt. Zijn schot viel op de lat. Luuk Leenders mocht invallen voor Stijn van de Bogaard en zijn eerste balcontact was direct raak. Tim Barten omspeelde zijn directe tegenstander en legde knap voor op Luuk die niet twijfelde: 3-0. Vlak daarna schoot Tom van de Bogaard tegen de paal. In de 68e minuut viel alsnog de 4-0. Stan Brugmans stoomde door over de linkerkant en zijn voorzet op maat werd door Dennis Veldpaus afgerond: 4-0. Tom van der Kruissen kwam in het veld voor Tim Barten en ook uit zijn eerste balcontact volgde direct een doelpunt. De assist kwam van de voet van Tim Aarts. Tim klopt met zijn goede invalbeurt als A-junior nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal. Zijn voorzet werd door Tom van der Kruissen binnengegleden: 5-0. Een mooie en dik verdiende overwinning van de Marianen.

Verlies tegen Mifano
De tweede wedstrijd in het zonovergoten Paasweekend liep voor Mariahout niet goed af. Op het kunstgrasveld van Mifano kon Mariahout een snelle achterstand niet meer goedmaken waardoor Mariahout er dit seizoen nog steeds niet in is geslaagd om twee wedstrijden achter elkaar winnend af te sluiten.

Al na vijf minuten keek Mariahout tegen een achterstand aan. Michel Leenders reageerde te laat en maakte een onnodige overtreding op zijn directe tegenstander. Uit de toegekende strafschop scoorde Van Sinten namens Mifano. Na een kwartier werd het 2-0 door Van der Schoot die een voorzet goed afrondde. Mariahout rechtte haar rug en ging steeds beter voetballen. Tim Aarts kwam in het veld voor Tim Barten die zich blesseerde nadat hij verkeerd terecht kwam. Na een half uur spelen gaf Tim Aarts de bal op Rob Wagemans die vervolgens de bal iets te scherp voorgaf. De keeper van Mifano kon daardoor redden voordat Dennis Veldpaus de bal kon intikken. Net voor rust een mooie actie van Stijn van de Heuvel. Hij passeerde zijn directe tegenstander en legde de bal op het hoofd van Stijn van de Bogaard. De keeper van Mifano redde echter zijn inzet.

In de rust werd Stijn vervangen door Luuk Leenders. Een voorzet van Michel Leenders op Luuk was iets te hard waardoor hij een teenlengte tekort kwam om af te ronden. Een mooi schot van Rob Wagemans ging net naast het doel en een afstandsschot van Kevin Ketelaars werd door de doelman van Mifano uit de kruising geranseld. Mariahout had in deze fase zeker recht op de aansluitingstreffer maar het was Donkers namens Mifano die de 3-0 eindstand op het bord zette. Een geflatteerde nederlaag voor de Marianen die deze nederlaag te danken had aan een zwakke beginfase.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RKGSV uit Gerwen. Aanvang 14.30 uur.