ELI verliest van Milheezer Boys

Sportnieuws

Lieshout - ELI leed op paaszaterdag een 0-3 nederlaag tegen Milheezer Boys. ELI startte slap en stond na 13 minuten al met 0-2 achter.

Dat na 5 minuten de 0-1 viel was wel ongelukkig. Onnodig balverlies op het middenveld leidde tot een strakke voorzet, waarbij de bal via 2 verdedigers tegen de voet van spits Keunen kwam. Bij het tweede doelpunt van opnieuw Keunen zag de ELI-verdediging er niet goed uit. In het restant van de 1e helft waren de bezoekers de betere ploeg zonder dat zij echt gevaar konden stichten voor het ELI-doel. Alleen Keunen had oog in oog met Beau Bastiaans zijn hattrick moeten voltooien. Via de doelman ging de bal over het doel. Tekenend voor de onmacht van de ELI-voorhoede was, dat er geen schot op het doel of een corner kon worden aangetekend.

Na rust veranderde dat beeld en liet ELI zien, dat er best een punt te behalen zou zijn. Met Patrick Swinkels en Jordy van den Eijnden in de ploeg was ELI zeker gelijkwaardig aan de bezoekers, werd er soms goed gecombineerd en ging er dreiging uit van de ploeg. Zo was Willem Slegers vanuit een moeilijke hoek dichtbij een treffer en had een schot van Geert Minten een treffer kunnen opleveren. Een kwartier voor tijd werd doelman Beau Bastiaans in een duel zodanig geraakt, dat hij in feite vervangen moest worden. Omdat trainer Michael Thijs eerder ook Harm Hazenveld had ingebracht om iets te forceren moest de goalie blijven staan. Dat lukte wonderwel tot ver in blessuretijd. Uit een snelle counter tegen het aandringende ELI scoorde Broeks nog de 0-3.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Joost van der Tol (Harm Hazenveld), Roel Donkers, Frank van Berlo, Bart Verkuijlen, Stijn Donkers (Patrick Swinkels), Aaron Hurkx, Joris Ganzewinkel (Jordy van den Eijnden), Willem Slegers, Ruben van Hoof en Geert Minten.