Afbeelding
Foto: Mark Barten

Bewoners Kapelstraat voeren overleg met gemeente

Algemeen

Beek en Donk - De gemeente Laarbeek is op zoek naar een robuuster alternatief voor de bloembakken in de Kapelstraat. Dit zegt de werkgroep 'Kapelstraat Beek en Donk weer Leefbaar' nadat ze vorige week een gesprek hebben gehad met verantwoordelijk wethouder Ria van der Zanden.

Het verkeer in de Kapelstraat is al langer een doorn in het oog van een grote groep bewoners van de straat. Zij klagen over de grote drukte, de hoge snelheid en vooral het voorbijrijden van vrachtwagens en landbouwverkeer in hun straat. De gemeente Laarbeek greep al in door het plaatsen van twee bloembakken. Maar nadat deze kapot waren gegaan staan er momenteel geen snelheidsbeperkende objecten in de straat. Zelf hield de werkgroep ook al een keer een lasergun-actie, waarmee de snelheid van wagens gemeten werd.

Volgens de werkgroep gaat de gemeente niet alleen zoeken naar robuustere alternatieven voor de bloembakken, in een brief aan omwonenden schrijft de werkgroep ook dat de gemeente volgens hen voornemens is om de straat af te sluiten voor zwaar landbouwverkeer, net als voor het vrachtverkeer. Een officieel besluit hiervoor kan de gemeente echter pas nemen als er een alternatieve route is gevonden voor het landbouwverkeer. De gemeente Laarbeek voert hiervoor overleg met Rijkswaterstaat, staat in de brief. Een deel van de route die men op het oog heeft, is namelijk eigendom van Rijkswaterstaat.

In het gesprek met de gemeente legde de werkgroep nog een aantal 'eisen' neer bij wethouder Van der Zanden die binnen veertien dagen opgepakt zouden moeten worden. Zo zou de werkgroep graag zien dat de weg ingericht gaat worden als 30 kilometer weg en dat er aanpassingen komen bij de kruising Kapelstraat/Schoolstraat.