Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

MuziektuinPodium start zondag met nieuw seizoen

Algemeen

Beek en Donk – Stichting MuziektuinPodium start zondag 28 april voor de achtste keer met een nieuwe reeks concerten in de Muziektuin van Beek en Donk. Op basis van de vele inschrijvingen is de Programma Commissie er weer in geslaagd een gevarieerde invulling te geven aan de zes geplande concertmiddagen op 28 april, 19 mei, 2 juni, 30 juni, 25 augustus en 22 september.

Voor donderdag 20 juni staat ook weer een jeugdavond gepland en voor de invulling van deze avond wordt de Programma Commissie bijgestaan door een enthousiaste groep bij het MuziektuinPodium betrokken jongeren.

Aanstaande zondag om 13.00 uur wordt het seizoen geopend door De Ouwe Hap uit Aarle-Rixtel. Dit gezelschap is al weer ruim 45 jaar geleden opgericht en staat sinds 2010 onder leiding van dirigent Piet Diender. Het is een gezellige club met veel diversiteit aan blaasmuziek die toegankelijk is voor jong en oud. Omstreeks 14.00 uur volgt een optreden van het duo Arts & Petersen uit Uden. Twee mannen van rond de zestig met mooie en bekende luisternummers, Nederlands of Engelstalig gezongen. Zij begeleiden zichzelf sfeervol op gitaar, mondharmonica en mandoline. Het programma wordt om 15.00 uur voortgezet door Seniorenorkest St. Caecilia uit Lieshout. Het bijna 25 leden tellende orkest staat sinds 2011 onder leiding van dirigent Piet van Neerven uit Beek en Donk. Het repertoire van het orkest bestaat uit prettig in het gehoor liggende muziek, zoals polka's, walsen, marsen en andere populaire muziek van verschillende genres. Om circa 16.00 uur wordt het programma afgesloten met een optreden van La Chispa uit Gemert. De groep, bestaande uit Ad Verwegen op gitaar, George Gijsbers op dwarsfluit en zangeres Carla Geerts, speelt muziek geïnspireerd op flamenco en Zuid-Amerikaanse klanken.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit seizoen, kunt u terecht op de website: www.muziektuinpodium.nl.