Christa Migchels (Herberg De Brabantse Kluis) overhandigt de cheque aan Jan Dekkers (Runningteam Laarbeek)
Christa Migchels (Herberg De Brabantse Kluis) overhandigt de cheque aan Jan Dekkers (Runningteam Laarbeek)

Sponsordiner Roparun en Brabantse Kluis groot succes

Algemeen

Laarbeek - Het sponsordiner, georganiseerd door Runningteam Laarbeek ten bate van de Palliatieve zorg voor mensen met kanker, vond zaterdag 13 april plaats. Voor het eerst in de Brabantse Kluis te Aarle-Rixtel, na drie jaar te gast geweest te zijn in het Bavaria Brouwerijcafé te Lieshout. Op dinsdagmorgen 23 april vond de overhandiging van de cheque plaats.

In een prachtige ambiance werden de 60 gasten verwelkomd met een glaasje bubbels. In het welkomstwoord van voorzitter Jan Dekkers werd nog eens de doelstelling van het Runningteam verwoord en werd de gasten middels een filmpje getoond hoe ongeveer een ROPARUN vanuit Hamburg (562 km) verloopt. Speciaal verwelkomd werden een 8-tal gasten uit St. Michielsgestel, die zich inzetten om een hospicecentrum op te zetten in genoemd dorp en waar het Runningteam probeert hun steentje aan bij te dragen. Tijdens het geweldige diner vonden verschillende belangeloze optredens plaats. Zo speelde op de achtergrond Geri van Gerwen op piano en vond er een spetterend optreden plaats van de cabaretgroep Striepke Veur. Wat later op de avond was er nog een quiz, door Joan Briels gemaakt, waarbij alle gasten per tafel werden uitgedaagd. Tegen 23.30 uur liep deze avond ten einde en ging iedereen voldaan naar huis, nog nagenietend van deze zeer geslaagde avond, waarbij het fantastische bedrag van €1.800,00 kon worden bijgeschreven op de rekening van het Runningteam voor de ROPARUN.

De volgende actie van het Runningteam is het halen van het bevrijdingsvuur te Wageningen in de nacht van 4 naar 5 mei, wat lopend gebracht wordt naar Beek en Donk via de kernen Mariahout, Lieshout en Aarle-Rixtel. In elke kern wordt gestopt en even worden stilgestaan bij het feit dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat men in zuidoost Brabant bevrijd zijn. Dit feit wordt overigens uitgebreid in september van dit jaar gevierd. Het precieze programma voor 5 mei kunt u binnenkort lezen in DeMooiLaarbeekKrant en ook de activiteiten die er rond het bevrijdingsvuur in de verschillende kernen georganiseerd worden.