Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Derde editie OranjeFestival

Algemeen

Beek en Donk – Belevingsplein het Heuvelplein in Beek en Donk is vrijdag en zaterdag het middelpunt van de derde editie van het OranjeFestival. Twee dagen lang wordt er het verjaardagsfeestje van Koning Willem Alexander gevierd. Entree wordt er niet gevraagd, en er is voor iedereen wat te beleven. Veel muziek met bekende top-acts, een (vrij)markt, koopjes, kinderattracties, eten en meer.

Koningsnacht
"Het mega verjaardagsfeest begint Koningsnacht vanaf 20.00 uur met de band 'Booming Pianos'. Voor deze toonaangevende en succesvolle band is geen verzoeknummer te gek. Ze spelen letterlijk vrijwel alles. Deze avond belooft dan ook een muzikaal feest van herkenning te worden, waarbij je zelf kunt bepalen wat je gaat horen!", aldus medeorganisator Teun Verachtert. Van eigen Beek en Donkse bodem komt de inmiddels meer dan bekende 'Foute Vinylshow'. Op de momenten dat de band even pauzeert, blazen zij de bekende deuntjes vanaf het zwarte vinyl over het Heuvelplein.

Koningsdag
"Deze dag bestaat uit twee delen. Vanaf 10.30 uur start de markt. Ondernemers en particulieren brengen hier hun spulletjes aan de man (en vrouw). Ook de unieke Pop-Up Outlet Store (tent op het plein) gaat dan open. Annie's Tasjes, Annet Mode, Fietsvakman v.d. Berg en Sportshop Laarbeek bieden hier de meest aantrekkelijke koopjes aan", weet Erik van Haperen te vertellen. Op twee megagrote attracties ('Mission Impossible' en 'Afmatrace') kan de jeugd zich uitleven. Dit gaat onder begeleiding van 'Laarbeek Actief'. Ook is er voor de jongste jeugd het liefst 13 meter brede en overdekte 'Multifun Jungle' springkussen. Ronnie Tijssen vervolgt: "Vanaf 11.45 uur betreden harmonie O&U, het Gilde Sint Leonardus en het Sint Antoniusgilde het OranjeFestival terrein, gevolgd door een vendelgroet door beide gilden en muziek door de harmonie. Hierbij zijn ook burgemeester en wethouders van Laarbeek aanwezig. Iets later in de middag zijn er prachtige dansoptredens van 'Tati's Dance Agency' en 'DéDé Dance'." Tevens is er het spelonderdeel 'XXL Frikandellen Battle'. Deelnemers, die zich ter plaatse aan kunnen melden, moeten zo snel mogelijk een XXL-frikandel opeten. De winnaar krijgt een tegoedbon van Cafetaria De Smickel. Verder is er natuurlijk wat te eten en drinken, en is er muziek vanaf het podium.

OranjeFestival Closing Show
"Het nieuwe hoogtepunt van Koningsdag is dit jaar de 'Closing Show'. Vanaf 16.00 uur komen top-acts, die bekend zijn van de grote festivals, het OranjeFestival afsluiten", zo vertellen Ruud Verachtert, Chantal Besseling en Mari Coppens. 'It All Started in the Nineties', 'STTRBSTN - Stuiterbeesten', 'Lampegastuh', en 'The Allstarz' zorgen er tot 23.00 uur voor dat het een onvergetelijk verjaardagsfeest wordt.